Hlavní navigace

Asus chystá nové tablety s Androidem i s Win 7

7. 3. 2011

Sdílet

Novinky dokážou přehrávat HD video, nabídnou široké možnosti připojení, hraní a navíc podporu různých médií se standardy jako Adobe Flash. Modely s operačním systémem Android 3.0 se dostanou na světový trh v dubnu.

Asus Eee Slate EP121
Eee Slate EP121 je určen uživatelům, kteří potřebují přenosné kapesní zařízení, na němž lze zároveň spustit kancelářský software a pracovat s více aplikacemi najednou díky multitaskingu. Tablet má zvládnout i náročnější aplikace a práci s hp slatemultimédii. Eee Slate obsahuje dvoujádrový procesor Intel Core i5 a je vybaven 12,1” displejem s LED podsvícením, rozlišením 1280 x 800 bodů a pozorovacím úhlem 178 stupňů. Použitý operační systém Windows 7 Home Premium zajišťuje kompatibilitu s řadou běžných aplikací z PC. Ty lze ovládat prsty prostřednictvím kapacitního dotykového displeje, jenž podle výrobce svižně reaguje. K dispozici je i elektromagnetický dotykový stylus. Virtuální klávesnici na displeji doplňuje v případě potřeby externí Bluetooth klávesnice.

Eee Slate se bude prodávat ve dvou variantách - s 32GB nebo 64GB SSD úložištěm (rozšiřitelným přes SDXC) a až  4GB DDR3 RAM. Oba modely mají Wi-Fi standardu 802.11n, Bluetooth 3.0, 2-megapixelovou kameru a dva USB 2.0 porty pro připojení periferních zařízení a mini-HDMI port, jenž slouží k propojení s externím monitorem nebo LCD TV.

Asus Eee Pad Transformer
Eee Pad Transformer, jehož uvedení se plánuje v dubnu, má tenký profil, dotykový displej o velikosti 10,1” a využívá čipset nVidia Tegra 2. Jde o ideální tablet pro ty, kdo chtějí přehrávat videa, hudbu a fotky na cestách a zároveň mít přístup na web, email a využívat další profesionální aplikace. Uživatelské rozhraní tabletu je založeno na operačním systému Android 3.0 HoneyComb. Novinka bude podporovat také Adobe Flash nebo videokonference ve vysokém rozlišení.

Doplňková dokovací stanice přemění Transformer na plnohodnotný notebook s QWERTY klávesnicí pro stolní použití a prodlouží jeho provoz na jedno nabití baterie až na 16 hodin.

Transformer disponuje dvěma digitálními kamerami - přední (1,2 megapixelů) i zadní (5 megapixelů) umožní video hovory a pořizování fotek. Vestavěný mini-HDMI port se postará o připojení k externím displejům, které zobrazí videa ve Full HD kvalitě.

Asus Eee Pad Slider
Mobilním uživatelům, kteří chtějí kombinaci nabízející průnik technologií ze světa tabletů a tradičních notebooků, může posloužit Eee Pad Slider. Tento tablet nabídne kromě 10,1” IPS dotykového displeje také výsuvnou QWERTY klávesnici. Stejně jako Transformer je i model Slider vybaven mobilním procesorem nVidia Tegra 2 s dvoujádrovým CPU a grafickým jádrem nVidia GeForce. Společný je též použitý operační systém Android 3.0 HoneyComb  a dvě digitální kamery zepředu a zezadu přístroje.

Volitelné integrované mobilní připojení 3G zprostředkovává přístup k internetu.

Asus Eee Pad MeMO
Eee Pad MeMO je vybaven 7” kapacitním dotykovým displejem, což se odráží na jeho celkových rozměrech. Tablet slouží pro pořizování ručně psaných poznámek, k čemuž lze využít dotykové pero obsažené v balení. MeMO pracuje pod operačním systémem Android 3.0 HoneyComb a pohání jej dvoujádrový procesor Qualcomm Snapdragon. Další výbavou se podobá výše uvedeným modelům - micro HDMI port pro připojení k externímu Full HD displeji a vestavěné digitální kamery na přední i zadní straně zprostředkují video chaty a digitální fotografování.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?