Hlavní navigace

BI analytiku pro výrobní sféru nabídlo JKR

27. 9. 2012

Sdílet

Podle JKR je business intelligence řešení připravené na míru výrobním podnikům  (Byznys BI pro výrobu) na českém trhu novinkou. Pomocí této analytiky lze například provádět vyhodnocení sledovaných ukazatelů a detailní analýzu u vybraných zakázek, získat celkový přehled vyhodnocení zakázek v čase, analyzovat nárůstové a denní pracnosti a vyhodnocovat vybrané ukazatele v průběhu času.

„BI analýzy byly dříve určené především pro vyšší management velkých korporací. Díky moderním technologiím mohou BI nově využít i střední a menší společnosti a všichni jejich řídící pracovníci,“ popisuje Jiří Rákosník, obchodní ředitel JKR, a pokračuje: „Zvolená data, bez drahých investic do databázového vybavení, tak může v rámci Byznys ERP analyzovat každý, kdo k tomu má oprávnění, s pomocí jednoduchých nástrojů v prostředí známém z kancelářských aplikací.“

Jedním z nastupujících trendů je oblast samoobslužného BI, kdy si může vybraná data analyzovat každý, kdo k tomu má oprávnění, za pomocí jednoduchých nástrojů v prostředí podobném kancelářským aplikacím. Bez technologií BI mohou přitom uživatelé narážet mimo jiné na neschopnost rychle a pružně měnit kritéria dotazu a jejich kombinaci, na obtížné zobrazování agregovaných dat a detailních hodnot, vysokou výpočetní a časovou náročnost, problémy s velkým objemem analyzovaných dat a v neposlední řadě na neúplnost a nekonzistentnost dat.

 

Byznys BI pro výrobu podle výrobce nabízí:

  • Vyhodnocení sledovaných ukazatelů a detailní analýzu u vybraných zakázek,
  • Celkový přehled vyhodnocení zakázek v čase,
  • Analýzu nárůstové a denní pracnosti,
  • Vyhodnocení ukazatelů v průběhu času,
  • Integraci dat z různých zdrojů a přenos do Excelu.
Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?