Hlavní navigace

Canon vylepšil Pixmy, obohatí tak hlavně domácí kanceláře

18. 8. 2015

Sdílet

Novinky zahrnují modely Pixma MG5750, MG6850 a MG7750 a podle výrobce se jejich vývoj zaměřil především na konektivitu a spojení pokročilých cloudových a bezdrátových funkcí s novou technologií tisku.

Nejnovější modely spolupracují s řadou aplikací a cloudových služeb – například jsou kompatibilní i se službami Instagram a SlideShare. Prostřednictvím funkce Cloud Link mohou uživatelé k těmto službám přistupovat přímo přes dotykový displej tiskárny – odpadá tak nutnost využívat osobní počítač nebo samostatně připojené zařízení.

S novými tiskárnami navíc lze tisknout přímo i z oblíbených cloudových služeb, jako je GoogleDrive, Dropbox, Evernote a OneDrive. Snadnější má být i ukládání naskenovaných dokumentů a fotografií do Microsoft OneNote.

Novinky rovněž disponují funkcí Cloud Link Scan and Remote Print, která umožňuje dokument nebo fotografii naskenovat na jedné tiskárně a prostřednictvím cloudu zaslat elektronickou podobu k vytištění na jinou tiskárnu, umístěnou úplně jinde.

Jde tak například překvapit příbuzné nejnovější rodinnou fotografií vytištěnou přímo na jejich tiskárně Pixma nebo zajistit vytištění pracovního dokumentu na tiskárně v jiné kanceláři tak, aby ho kolegové měli k dispozici na důležitou poradu včas -- dokonce i v případě, že pracujete z domova.

Snížit lze i svoji spotřebu elektrické energie díky funkci automatického zapnutí a vypnutí – aktivuje se při zaslání pokynu k tisku z cloudu.

Propojení chytrých zařízení s novými tiskárnami za účelem tisku a skenování je  snadné díky integrovanému režimu Wi-Fi Direct, který eliminuje požadavky na internetové připojení nebo zadávání hesla.

Tiskárna MG7750 navíc podporuje technologii NFC, která zaneprázdněným uživatelům umožní tisknout nebo skenovat během pár vteřin – stačí jednoduše přiložit chytré zařízení kompatibilní s technologií NFC k tiskárně.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?