Hlavní navigace

Čeští studenti budou vyvíjet pro Konicu Minoltu

9. 5. 2016

Sdílet

 „Studenti VUT pomohou s vývojem další generace produktů nad rámec současného a interně vyvíjeného portfolia. Konkrétně půjde o technologie z oblasti rozšířené reality, bezdrátové komunikace či nositelné elektroniky. K aktuálním projektům patří například pokračování ve vývoji inteligentních brýlí nebo lokalizační a navigační technologie pro průmyslové využití,“ informoval Tomáš Bednář, ředitel ITS divize Konica Minolta v regionu CEE, a dodal: „Tato spolupráce je pro nás dalším krokem kupředu v rámci rozvoje oblasti softwarových produktů a IT služeb.“

Studenti se zapojí například do rozvoje bezdrátové nízkoenergetické komunikační technologie mezi vlastními inteligentními brýlemi a jejich výpočetní jednotkou.

„První generace těchto brýlí bude uvedena v Japonsku ještě letos. Na evropské trhy se dostanou o něco později,“ upřesnil Bednář. Mezi další vyvíjené produkty patří například technologie lokalizace objektů ve vnitřních prostorech a MEMS senzorových systémů, tedy senzorů s ultra nízkou spotřebou.

„Spolupráce s Konica Minolta dává našim studentům jedinečnou příležitost podílet se na vzniku nejmodernějších technologií určených pro desítky světových trhů. Naše Centrum senzorických, informačních a komunikačních systémů (SIX) může na oplátku nabídnout špičkové laboratorní vybavení pro testování, vývoj a prototypování nových produktů,“ sdělila Jarmila Dědková, děkanka FEKT VUT v Brně.

Konica Minolta dále nabízí vedení diplomových či disertačních prací specialisty výzkumného a vývojového R&D centra. Úspěšní studenti se mohou také zúčastnit letní praxe nebo dokonce získat finanční podporu společnosti ve výši až 10 000 Kč měsíčně. 

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?