Hlavní navigace

Cloudové aplikace vytvářené za zlomek dosavadního času slibuje novinka od Progressu

28. 2. 2012

Sdílet

Nejvýznamnějšími novinkami jsou rozšíření o vysoce produktivní nástroje pro automatizaci podnikových procesů či možnost snadno vytvářet aplikace připravené pro nasazení v prostředí cloud computingu.

Změny mimo jiné zahrnují:

  • rozšířenou podporu mobilních zařízení, jako jsou tablety a smartphony,
  • unikátní řešení, které umožňuje více organizacím ukládat data do stejné databáze a které jim zaručuje jejich striktní oddělení (multi-tenant database),
  • další komponenty a principy potřebné pro bezpečný a spolehlivý provoz databáze v prostředí cloudcomputing, (
  • nástroje pro vývoj aplikací podle podnikových procesů. Do OpenEdge 11 je začleněn produkt Savvion,  který umožňuje simulovat, navrhovat, vizualizovat a řídit průběh procesů v rámci jednotlivých aplikací i mezi nimi.

Open Edge 11 je tak nástrojem vhodným pro ty, kteří chtějí své aplikace poskytovat v rámci modelu SaaS (software jako služba).

„OpenEdge podstatně mění charakter vývojářské práce. Členové vývojářských týmů se mohou soustředit na požadavky zákazníků a na problémy, které vyžadují kreativní řešení. Neztrácejí čas rutinními záležitostmi, které zpravidla vyžadují nejvíce člověkohodin a s nimiž je spojeno nejvíce rizik,“ uvedl Jiří Gregor, předseda představenstva společnosti Galeos, která Progress Software zastupuje na českém a slovenském trhu a poskytuje produktu OpenEdge lokální podporu.

Podle viceprezidenta společnosti Progress Software CollenaSmitha otevírá OpenEdge 11 zcela nové možnosti pro nezávislé softwarové firmy (ISV). „Mohou nyní vyvíjet bezpečná a dynamická řešení, která urychlují a zefektivňují podnikové procesy, lze je snadno integrovat, a podporují v zásadě jakoukoliv platformu a zařízení. Ať už má být výsledný produkt nasazen v datovém centru zákazníka nebo pomocí portálu Progress Arcade  v cloudu, využití ucelené vývojové platformy přináší významnou úsporu a zvýšení produktivity.“

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?