Hlavní navigace

Cloudové firemní služby umí zabezpečit novinka od Microsoftu

29. 4. 2016

Sdílet

V dubnu Microsoft doplnil svou nabídku bezpečnostních nástrojů o nové řešení s názvem Cloud App Security. To vychází z produktu společnosti Adallom, kterou Microsoft před nedávnem koupil.

Správcům IT umožňuje tento nástroj lépe kontrolovat používání různých cloudových aplikací, mít přehled o jejich využití, počtech jejich uživatelů a zajistit šifrování dat přenášených do cloudu.

Tím podle představitelů výrobce zpět dostávají pod kontrolu IT v šedé zóně, která s různými cloudovými službami a volností uživatelů doslova nekontrolovatelně roste.

Cloudu se týká i další novinka – zásadní aktualizace se totiž dočkal synchronizační klient služby OneDrive pro firmy. Ta prý výrazně zlepšuje spolehlivost a výkon tohoto řešení a také přináší některé novinky, jako je podstatně užší integrace s balíkem Office 2016, jednodušší nastavení, snadné přerušení synchronizace, podpora platformy Windows 8.1 a další.

Vylepšená byla ale i mobilní verze Outlook kalendáře pro iOS a Android – nově umožňuje snadno integrovat data z jiných aplikací a zobrazit je najednou. V kalendáři tak lidé kromě záznamů z Outlooku uvidí i aktivity z aplikací Wunderlist, Facebook nebo Evernote – stačí je jen propojit v nastavení.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?