Hlavní navigace

Coolhousing prý jako první na trhu nabízí platit jen za skutečně spotřebovanou elektřinu serveru

22. 8. 2012

Sdílet

Tuzemský poskytovatel hostingových služeb Coolhousing nově nabízí měření reálného příkonu všech hostovaných serverů. Díky použitým napájecím panelům Eaton ePDU může Coolhousing měřit a tedy klientům i vyúčtovat reálnou spotřebu připojených serverů. Zákazníci společnosti tak nejsou nuceni platit za elektrickou energii, kterou ve skutečnosti jejich server nespotřeboval.

Spotřebovaná elektrická energie je zásadní položkou ceny hostingu serverů. Obvykle totiž tvoří 60 – 80 % ceny a představuje tak nejvyšší náklad, který zákazník za hostovaní svého serveru zaplatí. Běžnou praxí datových center je účtování nákladů na napájení podle příkonu, který je uveden na štítku zdroje u připojeného serveru. Naproti tomu Coolhousing uvádí, že jako první na našem trhu dokáže měřit on-line reálný příkon všech serverů, na všech zásuvkách v datovém centru.

 Kromě toho nabízejí napájecí panely EATON ePDU další zajímavé funkce, mj. inteligentní ovládání pomocí dálkového a zabezpečeného spínání jednotlivých výstupů, jejich řazení do časových posloupností a cyklů. Jsou tak schopné určit nebo ovládat elektřinu a spínání až na úroveň samotných zásuvek. Napájecí panely ePDU zvládají i monitoring výstupů z jednotlivých zásuvek a tím umožňují společnosti Coolhousing rozlišit příkon až na 10 W.

 

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?