Hlavní navigace

Databázová platforma Oracle Exadata je už i v cloudu

20. 8. 2017

Sdílet

Tuto platformu lze nyní zkombinovat s výpočetními a úložnými službami provozovanými na optimalizovaném hardwaru („bare metal“) Oracle, což přináší rychlost a dostupnost veškerých aplikací.

Tyto integrované a plně programovatelné cloudové služby vylepšují všechny fáze vývoje a nasazování aplikací. Nabízejí rychlejší konektivitu, vysoký výpočetní výkon, efektivní poskytování a využití hardwarových prostředků i přístup k databázím pomocí technologií.

„Cloudová infrastruktura Oracle nové generace je optimalizována pro provoz podnikových úloh. Ve spojení s robustní databázovou platformou Oracle Exadata mohou nyní naši zákazníci přesouvat své aplikace způsobem, který dosud nebyl možný. Odpadají náklady na změny architektury a pro celý zásobník aplikací je k dispozici obrovský výkon. Umožňujeme našim zákazníkům optimalizovat jejich nejkritičtější úlohy, ať už jde o serverové aplikace pro uživatele (front-end), databáze nebo úložné systémy,“ uvedl Kash Iftikhar, viceprezident pro management produktů společnosti Oracle.

Oracle tvrdí, že vysoký výkon a dostupnost umožňuje nyní provozovat v cloudu i ty nejnáročnější aplikace, jako je analytika nebo personalizace v reálném čase. Infrastruktura společnosti Oracle podporuje automatické poskytování více fyzických serverů za méně než 5 minut, přičemž každý z těchto serverů má výkon více než 4 miliony vstupně-výstupních operací za sekundu (IOPS), a úložiště, které lze lineárně škálovat až na 60 IOPS na 1 GB. Stejně nízká odezva (latence) je nyní k dispozici i pro platformu Oracle Exadata.

Cloud Oracle navíc zaručuje plnou kompatibilitu s databázemi Oracle nasazenými v režimu on-premise, což podporuje hladkou migraci do cloudu a efektivní strategii pro hybridní cloudová řešení. Organizace po celém světě mohou nyní využívat tento vysoce výkonný systém, aniž by přitom musely řídit a udržovat celé prostředí ve vlastní režii.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?