Hlavní navigace

DataBridge usnadní správu IT infrastruktury díky integraci více zdrojů

29. 5. 2012

Sdílet

Novinka tak umožňuje IT týmům prostřednictvím centrální konzoly snadno vytvářet přizpůsobitelné řídicí panely pro poskytování řešení ITaaS.

Tradiční software pro správu IT infrastruktur dokáže poskytnout hluboké, podrobné přehledy o výpočetních, úložných i síťových prostředcích, tyto informace ovšem představují pouze specifický pohled na to, co se děje v datovém centru.

Díky DataBridge lze kombinovat a vzájemně propojovat data o spravované infrastruktuře širšími způsoby. produkt podporuje řešení ProSphere, Data Protection Advisor, Unified Infrastructure Manager, IT Operations Intelligence Suite, Storage Configuration Advisor a AppSync, vše od EMC, a samozřejmě také datové zdroje jiných dodavatelů.

Zákazníci i partneři tak mohou vytvářet pomocné moduly DataBridge, které budou kombinovat data z těchto produktů s dalšími zdroji do komplexního pohledu.

Součástí DataBridge je také DataBridge Studio, podnikové prostředí pro vývoj pomocných modulů. Studio umožní vytvářet nové pomocné moduly a publikovat je v knihovně řešení DataBridge, kde je mohou snadno a rychle sdílet s dalšími uživateli v organizaci.

Umožní také automatizovat sběr a konsolidaci IT dat z různých zdrojů, filtrovat tato data na základě určité obchodní logiky a zobrazovat je pomocí vizualizací, a to právě s využitím specifických pomocných modulů DataBridge.

Prostřednictvím několika kliknutí mohou IT týmy vytvářet a upravovat řídicí panely s využitím knihovny předpřipravených pomocných modulů, které je možné jednoduše přetahovat do nově navrhovaných řídicích panelů.

DataBridge by se měl na trhu objevit ještě v průběhu letošního roku.

EMC rovněž oznámilo, že převzalo firmu Syncplicity, poskytovatele řešení pro cloudovou souborovou správu. Syncplicity nabízí funkce pro nativní cloudovou synchronizaci a sdílení pro firemní účely. Podmínky transakce nebyly zveřejněny.

Na rozdíl od nabídek mířených především na koncové zákazníky Syncplicity pomáhá organizacím při správě, synchronizaci, sdílení a zálohování souborů v širším podnikovém prostředí a poskytují jim nástroje nezbytné pro zvýšení produktivity, zlepšení ochrany podnikových dat a snížení nákladů na infrastrukturu a podporu.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?