Hlavní navigace

Datová analytika zcela ovládne firemní rozhodování, tvrdí Forrester

23. 3. 2017

Sdílet

Forrester předpovídá, že trend bude pokračovat. Počet firem, které zavedou řešení pro analýzu dat ve třech nejbližších letech, ještě vzroste. Do roku 2020 by mělo svoje podnikání řídit na základě informací získaných z dat až 90 procent firem.

Jsou tu ale i překážky. Až 44 % respondentů vnímá jako významný problém nárůst rozmanitosti nestrukturovaných typů dat. Tradiční praxe používání datových sil a nedostatek koordinace IT a business funkcí pak znepokojuje 35 % dotázaných.

Firmy ale podnikají kroky k překonání těchto problémů. Většina dotazovaných společností označila následující aktivity jako důležité priority pro příští rok: zlepšení vztahu IT a businessu (71 %) a reorganizace IT tak, aby lépe odpovídalo potřebám businessu (66 %).

Průzkum zjišťoval také ambice a priority v rámci 11 průmyslových odvětví. V oblasti utilit je kupříkladu analýza dat vnímána jako předpoklad rozvoje inteligentních sítí. V oblasti průmyslové výroby je naopak úzce spojována s inteligentní továrnou, především pak s prediktivní údržbou.

Průzkum zadaný společností Atos zkoumal celosvětový vzorek více než 580 osob s rozhodovacími pravomocemi v otázkách obchodu a IT v 11 průmyslových odvětvích na třech kontinentech.

 

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?