Hlavní navigace

DCIM usnadní spravovat datová centra

12. 6. 2013

Sdílet

Novinka, která spadá do kategorie systémů DCIM (Data Center Infrastructrure Management) tak umožňuje lépe plánovat budoucí rozšíření datacentra či lépe alokovat zdroje a IT vybavení, a to speciálně v datacentrech s více uživateli, tedy včetně těch, které používají poskytovatelé cloudových služeb.

„StruxureWare Data Center Operation pro kolokaci poskytuje výhody pro více uživatelů jednoho datacentra najednou,“ tvrdí viceprezident Schneider Electric Soeren Brogaard Jensen.

„Toto DCIM řešení pomáhá například identifikovat volné přihrádky či elektrické skříně a rovněž umožňuje integrovat různé účty uživatelů, šetří poskytovatelům společných prostor datacentra čas. Nikdy předtím nebyly informace v rámci datacentra podávány tak rychle a efektivně, aby usnadnily důležitá byznys rozhodnutí,“ doplnil Jensen.

Mezi hlavní rysy StruxureWare Data Center Operation pro kolokaci podle výrobce patří:

  • Management prostoru, který umožňuje operátorům datacentra v případě problémů rozkreslení a vizualizaci řešení ve 3D.
  • Integrované účtu jednotlivých nájemců, díky čemuž jsou převedeny data z jednotlivých účtů z CRM systému do DCIM systému. Díky tomu jsou veškerá aktiva jednotlivých uživatelů zmapována, včetně detailního zobrazení energetické spotřeby.
  • Plánování údržby zařízení, které poskytují úplnou kontrolu na všech zařízeních, schopnost vytvářet a sledovat plány údržby a analýzy dopadů.
  • Reporting dostupné kapacity, který ukazuje okamžitý přehled o aktuálních kapacitách a volných prostorách, identifikuje prodejné prostory či obsazené, rezervované nebo interně používané prostory.
  • Měření energie, které poskytuje detailní zpětnou vazbu o využívání prodané a spotřebované energie jednotlivých uživatelů datacentra.
Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?