Hlavní navigace

Desítky objektů najednou umí díky analytice střežit dohledová novinka RVS

6. 5. 2015

Sdílet

Monitorovací systém RVS operátorovi značným způsobem rozšiřuje omezené lidské možnosti. I když jediný pracovník hlídá například sto kamer, nepotřebuje k tomu sledovat spoustu monitorů najednou.

Ve službě se totiž opírá o sofistikovaný kamerový systém vybavený inteligentní video-analýzou. Jakmile kamera vyhodnotí poplach v konkrétním sektoru, spustí se operátorovi automaticky pouze ten monitor, který má zobrazovat ohroženou oblast, zbylé monitory zůstanou ve spícím režimu. Operátor stav následně vyhodnotí a adekvátním způsobem zareaguje.

Ostraha má podle dodavatele k dispozici i hlasový přenos do střeženého prostoru skrze výkonné reproduktory, což v jistém smyslu funguje i jako psychologická zbraň s určitým zastrašujícím účinkem. Pracovník pak může okamžitě reagovat na vzniklou situaci a ovlivnit situaci v místě.

V praxi třeba promluví k narušiteli stylem ‚pane v černé kapuci, který stojíte u vchodu do haly, okamžitě opusťte lokalitu,‘ rozsvítí světla či spustí sirénu. Dále může celý prostor zadýmit a znemožnit pachateli orientaci zrakem. Pokud ani to nepomůže, vysílá na místo zásahovou jednotku nebo volá rovnou Polici ČR.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?