Hlavní navigace

Druhá verze Windows Intune přinese instalaci aplikací a aktualizací na dálku

13. 7. 2011

Sdílet

„Do druhé verze Windows Intune jsme zahrnuli řadu změn, po jejichž přidání zákazníci a partneři volali. Jednou z hlavních novinek je možnost instalovat na počítače většinu aplikací od Microsoftu i třetích stran na dálku. Většina instalací a aktualizací se tak obejde bez potřeby mít spravovaný počítač fyzicky u sebe nebo disponovat vlastní serverovou infrastrukturou,“ vysvětluje Lukáš Křovák, manažer divize Windows Client ve společnosti Microsoft.

Další novinkou je možnost provádět přímo z administrátorského prostředí s využitím pravého tlačítka myši nové úlohy, například spustit na vybraném vzdáleném počítači úplnou či rychlou bezpečnostní kontrolu, aktualizovat jeho virovou databázi nebo provést restart. Pracovníci IT či partnerské firmy poskytující Windows Intune jako službu mohou rovněž vybraným administrátorům nastavit práva tak, aby mohli vše sledovat bez možnosti přímo provádět úkoly.

Změn v druhé verzi doznala také správa licencí, která nově umožňuje řídit široké spektrum licencí nejen od Microsoftu, ale i třetích stran. Došlo také k rozšíření možností pro vytváření reportů nebo nastavování upozornění a výstrah. Na základě zpětné vazby od zákazníků a partnerů byla rovněž rozšířena funkčnost uživatelského rozhraní.

Do testování beta verze se mohou zákazníci a partneři registrovat na webové adrese https://mocp.microsoftonline.com/site/default.aspx.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?