Hlavní navigace

Dvoupásmový směrovač TL-WDR4300 umožní propustnost až 750 Mbit/s

28. 6. 2012

Sdílet

TL-WDR4300Uživatelé se tak nemusí omezovat při práci s datově náročnými aplikacemi, jako je například streaming HD videa. Okamžitá odezva sítě zajistí bezproblémový provoz aplikací citlivých na zvýšenou odezvu sítě.

Pro provoz běžných kancelářských aktivit či prohlížení webových stránek může směrovač využít nižší frekvenci 2,4 GHz nabízející přenosovou rychlost až 300 Mbit/s, zatímco plynulost intenzivnějšího provozu zajistí kmitočet 5 GHz s propustností až 450 Mbit/s. Směrovač je současně vybaven pěti gigabitovými ethernetovými porty. S jedním gigabitovým portem WAN a čtyřmi gigabitovými porty LAN dovede směrovač TL-WDR4300 ustavit a spravovat robustní a velmi rychlou lokální síť vhodnou pro datově náročný provoz a aplikace vyžadující okamžitou odezvu.

Model TL-WDR4300 uživatelům předkládá také dva porty rozhraní USB 2.0. Ty lze využít například pro sdílení tiskárny či zpřístupnění dat v podobě dokumentů a multimédií ať už v domácí síti, nebo v rámci internetu, protože směrovač podporuje také funkci serveru FTP. Vestavěný mediální server umožňuje uživatelům sdílet hudbu, video a fotografie.

Směrovač TL-WDR4300 disponuje podporou služby QoS, která umožňuje nastavit pravidla pro jednotlivé adresy IP. V domácí síti sdílejí šířku pásma všechna připojená zařízení, avšak některá z nich mohou při provozování náročnějších aplikací využívat vyšší propustnost na úkor ostatních. Služba IP QoS umožňuje každému zařízení přidělit rozsah dostupné propustnosti, díky čemuž lze snadno upřednostnit síťový provoz vybraných uživatelů a jejich aplikací.

Dostupnost a cena
Směrovač TL-WDR4300 lze zakoupit v síti autorizovaných distributorů a prodejců společnosti TP-Link za doporučenou maloobchodní cenu 2466 Kč včetně DPH.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?