Hlavní navigace

eM Client nově podporuje šifrování e-mailů přes PGP

5. 4. 2017

Sdílet

eM Client podle výrobce umí umísit všechny e-mailové účty včetně kalendářů, kontaktů a úkolů dát pod jedno prostředí. Aktualizace 7.1 přináší například podporu technologie PGP (Pretty Good Privacy), která nabízí velmi jednoduchý způsob,  jak odesílaný e-mail zašifrovat nebo elektronicky podepsat bez nutnosti složitého nákupu certifikátu (dřív se v produktu podporovala jen technologie S/MIME).

Bezpečnostní certifikáty PGP a S/MIME lze navíc snadněji spravovat v nově implementovaném rozhraní. eM Client nově zahrnuje i Live backup, kdy se zálohuje automaticky, i pokud je eM Client zrovna spuštěný -- probíhá tedy kdykoli, i bez zásahu uživatele, pokud si to tak nastaví.

Výrobce dále nově zahrnul automatické stahování a zobrazování avatarů (obrazových reprezentací) z dostupných on-line zdrojů, pro tisk zase vylepšil tiskový náhled.  Také tabulkový editor prošel rekonstrukcí a lze v něm nově jednoduše měnit velikost jakékoli buňky, řádku nebo sloupce.

Více komfortu mají uživatelé nyní i v případě formátování textu, který při vkládání do e-mailu lze buď zachovat v původním formátu, nebo vložit jako neformátovaný text. Důležitý je i nový automatický náhled obrázků v odkazech v chatu, který ušetří klikání a načítání zdrojové stránky.

Nová verze eM Clienta také umí třídit jakékoli položky (e-maily, kontakty, události, apod.) podle dvou kritérií najednou.

Součástí vylepšení nové verze je i přidružený kalendář -- sdílení událostí a zasílání pozvánek je v novém a přehlednějším  kabátě, snadnější je i sdílení kalendářů a kontaktů na MS Exchange a IceWarp serveru. Přibyla také možnost nastavení automatické odpovědi v nepřítomnosti pro Gmail účty přímo v eM Clientu.

eM Client je kompatibilní s Windows od verze XP a s e-mailovými službami jako Gmail, Exchange, iCloud nebo Outlook.com.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?