Hlavní navigace

EMC uvedlo na trh firemní úložiště XtremIO optimalizované jen pro SSD

18. 3. 2013

Sdílet

XtremSF jsou určeny pro servery a jsou typu eMLC a SLC. Lze jej nasadit jako úložiště přímo připojené k serveru (direct attached storage, DAS), což je výhodné zejména z hlediska výkonu, tak jako mezipaměť.

Posledně jmenovaná alternativa nabízí velmi vysoký výkon síťového úložného pole a zároveň pomáhá udržet úroveň ochrany požadovanou v prostředích pro klíčové firemní aplikace.

XtremSF Flash jsou  dostupná v široké škále kapacit typu eMLC (550 GB a 2,2 TB) a SLC (350 GB a 700 GB). Při nasazení spolu se serverovým softwarem XtremSW Cache pro inteligentní využití mezipaměti je lze navíc uplatnit jako zařízení mezipaměti a dosáhnout tak vyššího výkonu s ochranou pole pro systémy jako Oracle, Microsoft SQL nebo Microsoft Exchange.

EMC uvedla na trh i úložiště XtremIO, zatím však pouze pro omezený počet zájemců.  Řešení podle výrobce díky tomu, že vychází pouze z flash pamětí, přináší vyšší úroveň „funkčních vstupně-výstupních operací za sekundu (IOPS) pro aplikace, jež vyžadují vysoký výkon u náhodných vstupně-výstupních operací, jako jsou například databáze OLTP, virtualizace serverů nebo infrastruktura VDI (virtual desktop infrastructure).

Funkční IOPS se měří v reálných provozních podmínkách současných náročných produkčních prostředí, kde jsou aktivovány veškeré datové služby pracující s téměř plně vytíženou kapacitou a v těchto podmínkách dosahuje systém XtremIO přes 150 tisíc funkčních 4K smíšených IOPS čtení a zápisu a 250 tisíc funkčních 4K IOPS čtení pro každý blok X-Brick (stavební bloky architektury scale-out pole XtremIO). Při škálování na cluster osmi bloků X­-Brick činí výkon 1,2 milionu funkčních 4K smíšených IOPS čtení a zápisu a 2 miliony funkčních 4K IOPS čtení.

Pole zahrnuje řadu datových služeb optimalizovaných právě pro flash paměti, jako jsou ochrana dat specifická právě pro flash, technologie thin provisioningu, in-line redukce dat, schopnost rychlejšího zprovoznění prostředí VMware přes rozhraní VAAI a podobně.

V budoucnu chce EMC nabízet široce pojatou softwarovou sadu pro flash paměti -- XtremSW Suite. Tato nová softwarová sada přinese více funkcí pro využití mezipaměti a navíc pokročilé datové služby využívající flash jako paměť nebo úložiště typu DAS. Uživatelé budou moci využít funkce jako sdružování prostředků nebo koherence mezipaměti, dále těsnější integraci s úložnými poli EMC či specifická vylepšení pro prostředí VMware.

 

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?