Hlavní navigace

Eset vylepšil své firemní bezpečnostní produkty včetně podpory virtualizace

29. 3. 2017

Sdílet

Prvně jmenované řešení je nově kompatibilní s nástrojem SIEM (IBM QRadar) a  také nabízí režim, který poskytovatelům typu MSP umožní obsluhovat několik zákazníků v rámci jednoho řešení, tzv. mód multitenant.

Virtualization Security je zase rozšířené o nativní podporou VMware NSX, což umožňuje lepší prevenci proti škodlivému kódu a kontrolu systému bez zvýšení nároků na systémové zdroje díky přidání antivirové kontroly na úroveň virtualizované síťové vrstvy.

„Firmy jsou dnes cílem útoků kriminálních skupin mnohem častěji než v minulosti. Proto jsme zaměřili naše úsilí na vylepšování našich řešení pro firmy,“ říká Michael Jankech, Senior Product Manager pro oblast Business Security v Esetu.

 

Popis řešení podle výrobce:

Remote Administrator umožňuje správcům celkový přehled nad bezpečnostní situací ve firemní síti z webové konzole. A to odkudkoli, stačí jen funkční internetové připojení.

  • Integrace s IBM QRadar: Všechny hlavní události z nástroje vzdálené správy jsou exportovány do formátu LEEF, který QRadar používá. V IBM konzoli se potom události Esetu zobrazují jako „zdroj protokolů“.
  • Multitenantní režim: Ideální pro velké společnost s jedním centrálním serverem a různými správci koncových stanic na konkrétních lokalitách, nebo pro MSP spravujících více zákazníků z jednoho serveru, ale potřebují, aby zákazníci neviděli citlivá data dalších zákazníků.
  • MDM iOS: Správa mobilních zařízení s iOS je integrována přímo do Remote Administratoru, podporuje Apple Device Enrollment Program a umožňuje měnit různá bezpečnostní nastavení od povolení/ zákaz aplikací po anti-theft.

 

Virtualization Security umožňuje standardní antivirovou ochranu virtuálních strojů prostřednictvím řešení na platformě VMware vShield bez nutnosti instalace jakéhokoliv bezpečnostního produktu do jejich operačních systémů.

Všechny skenovací úlohy jsou směrovány na centrální skener uvnitř appliance  Virtualization Security od Esetu, takže nedochází k vícenásobné kontrole dat na virtuálních stanicích.

  • Podpora VMware NSX: Produkt nativně podporuje mikro segmentaci a automatické spouštění úloh, které přesunou infikovaný stroj do jiného segmentu sítě. Brání se tak dalšímu šíření škodlivého kódu. Po připojení nové virtuální stanice k NSX Manageru se automaticky nasadí Virtualization Security a ihned stanici chrání.
  • Snadné nasazení: Virtualization Security lze jednoduše instalovat s pomocí nástroje vzdálené správy z jednoho místa.
  • Vysoká výkonnost: VM infrastruktura je o optimalizaci zdrojů a výkonu -- a skenovací řešení Esetu tyto požadavky přesně splňuje. Má nízké nároky na systém a pracuje rychle, takže dává více prostoru pro ostatní aplikace a procesy.
Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?