Hlavní navigace

Firemní Blu-ray disky s životností nejméně 50 let umožní vyrábět zařízení od Epsonu

11. 12. 2012

Sdílet

Novinka nabízí mimo jiné vysokorychlostní rozhraní SuperSpeed USB 3.0, které umožňuje vypálit a potisknout minimálně osm disků Blu-ray za hodinu.  Výrobní kapacita činí až 100 disků BD-R s kapacitou 50 GB nebo více než 4 TB dat v jedné sérii -- jedná se tedy o zařízení vhodné pro organizace, které digitalizují a archivují velké objemy dat, včetně organizací ze státního a zdravotního sektoru, reportérů a kreativních agentur.

Epson je podle svých slov také jediným výrobcem, který má zkušenosti jak s robotikou, tak s tiskárnami. Díky tomu vyvinul plně automatizované robotické rameno AcuGrip BD, které zajišťuje, že je pokaždé uchopen pouze jediný disk – dokonce i v případě, že jsou disky slepené dohromady. Díky tomu se pracovníci mohou věnovat ostatním činnostem, zatímco proces výroby lze ponechat zcela bez dozoru.

Zařízení umožňuje i kvalitní a přesný potisk povrchu disků. Náklady na vyrobený disk jsou prý velmi nízké díky systému šesti samostatných zásobníků inkoustu. LED displej umístněný na přední straně umožňuje snadné monitorování hladiny inkoustu pro každou barvu.

V řadě funkcí softwaru Total Disc Maker 5.0, který je součástí balení, nechybí např. funkce „read back“ pro rychlé vyhledání souboru ve stohu disků nebo funkce „merge print“ pro tisk individuálního obsahu na každý z disků během sériové výroby.

Doporučená cena činí 193 213 Kč (včetně DPH).

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?