Hlavní navigace

Firmy Epicor a Activant koupila investiční skupina, chce tak vytvořit významného dodavatele ERP

12. 4. 2011

Sdílet

Cílem Apax Partners je podle jejího vedení spojit obě firmy do jednoho logického celku a vytvořit tak jednoho z největších globálních poskytovatelů podnikových aplikací se zaměřením na výrobu, distribuci, služby a maloobchod. Po dokončení fúze ponese takto vzniklá společnost název Epicor Software a již nebude veřejně obchodovatelná.

Rada ředitelů společnosti Epicor tuto transakci jednomyslně schválila. Transakce závisí na obvyklých podmínkách uzavření smlouvy, včetně minimální úrovně účasti v nabídce na odkoupení akcií a úředního schválení, a také na uspokojivých podmínkách akvizice společnosti Activant. Uzavření transakce se očekává v druhém čtvrtletí roku 2011.

„Po připojení společnosti Activant bude mít výsledná společnost více než 30 000 zákazníků, roční příjem ve výši 825 milionů USD, software obchodních aplikací s výraznou vizí a hluboké odborné znalosti vertikálního trhu,“ uvedl George Klaus, výkonný ředitel společnosti Epicor.

„Kromě bezprostředního rozšíření portfolia nabízených produktů a služeb získají zákazníci obou společností i další výhody, a to zejména silné finanční zázemí společnosti Apax Partners podpořené naším úsilím o vytvoření nové společnosti Epicor, která bude globální jedničkou v oboru podnikových aplikací zaměřených na oblast výroby, distribuce, maloprodeje a služeb,“ uvedl Jason Wright, partner ve společnosti Apax Partners.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?