Hlavní navigace

Flowmon kupuje firmu FerretApps, chce zlepšit monitoring výkonu aplikací

11. 4. 2016

Sdílet

Převzetím podle představitelů Flowmon bude možné využít synergií, které tato oblast nabízí ve spojení s tradiční baštou Flowmonu, což je monitorování a diagnostika výkonnosti síťové infrastruktury. Díky akvizici tak Flowmon nabídne jeden integrovaný nástroj pro obě oblasti.

„Akvizice FerretApps je pro nás strategický krok, který umožní dále rozšířit vlastnosti Flowmonu v synergické oblasti APM. Nabídneme tak zákazníkům produkt, díky kterému získají hlubokou viditelnost do výkonnosti síťové infrastruktury i aplikací,“ říká Rostislav Vocilka, ředitel společnosti Flowmon Networks.

Společnost FerretApps vznikla v roce 2012, kdy začala vyvíjet technologii pro monitorování výkonnosti aplikací (APM). Její unikátnost podle výrobce spočívá v bez-agentním přístupu, které umožňuje monitorovat výkon aplikací analýzou síťového provozu bez nutnosti cokoliv instalovat na servery nebo klienty. Řešení této firmy pro monitorování http/https a databázového provozu prý používají banky, e-shopy, průmyslové podniky i univerzity.

Poptávka po APM nástrojích, které pomáhají udržet aplikace v optimální kondici, rychle roste. Analytici odhadují její velikost na 2,4 miliardy dolarů.

Flowmon Networks již na poli APM působí prostřednictvím modulu Flowmon APM, který doposud vyvíjela právě ve spolupráci s FerretApps.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?