Hlavní navigace

Fujitsu nabízí servery NAS optimalizované pro virtualizovaná prostředí

13. 12. 2012

Sdílet

Fujitsu Celvin Q902Podle výrobce jsou vhodná mimo jiné pro zprovoznění virtualizovaných desktopů či pro archivaci náročnou na úložný prostor.

Systémy jsou vybaveny rozhraními gigabitového Ethernetu, eSATA a USB 3.0 a poskytují i klasické funkce pro zvýšení odolnosti systému a ochranu před ztrátou dat včetně celé různých konfigurací RAID (Redundant Array of Independent Disks).

Nejvyšší model Celvin NAS Q902 nabízí až 18 TB úložného prostoru na šesti pevných discích. Je certifikován pro virtualizovaná prostředí včetně VMware a Citrix a nabízí devět úrovní technologie RAID včetně rozšířené funkcionality záložních disků typu hot-spare.

Druhé nové NAS zařízení, QR802, je možné instalovat do racku vedle stávajícího síťového a serverového vybavení. Tento systém nabízí kapacitu až 12 TB, zdvojené napájení a chlazení a možnosti rozkládání zátěže, čímž pomáhá řešit náhlé změny v množství datového provozu. Poskytuje sedm úrovní RAID a šifrované vzdálené replikaci dat.

Třetím novým NAS je Q802, který je vhodný pro potřeby všeobecného zpracování, zálohování a ukládání dat. Poskytuje až 12 TB úložného prostoru na čtyřech pevných discích a výběr ze sedmi různých úrovní RAID.

Základní pořizovací cena jednotlivých modelů začíná na:

-          Q902: 19 590 Kč bez DPH,

-          QR802: 25 100 Kč bez DPH,

-          Q802: 14 890 Kč bez DPH.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?