Hlavní navigace

GTS nabídla hodinovou fakturaci za cloudové služby

23. 9. 2012

Sdílet

Mezi ně patří například zdroje na vyžádání, které jsou rychle dostupné díky samoobslužným on-line nástrojům pro vytváření nebo pozastavení zařízení s pomocí několika málo kliknutí, nebo fakturace založená na hodinovém využití.

„Nově představená verze produktu GTS Virtual Hosting umožňuje firemním zákazníkům precizně a dynamicky vybírat, přidělovat a přesouvat veškeré výpočetní zdroje. A s tímto novým vylepšením je to ještě snadnější – zákazníci si mohou své zdroje uspořádat ještě flexibilněji za pomoci samoobslužných on-line nástrojů, a když si následně zvolí konkrétní možnost, mohou platit pouze ve chvíli, kdy tento přístroj používají,“ říká Artur Ostrowski, senior viceprezident pro zákaznická řešení skupiny GTS.

Firmy si teď mohou vybrat ze dvou dostupných cenových modelů. S novým cenovým modelem zaplatí zákazník pouze za ten computingový zdroj, který skutečně využije. Toto je vhodné řešení pro vývojáře aplikací, pro rychlou tvorbu testovacího prostředí, pro sezónní aplikace či pro jakýkoli start-up, kdy vývojář není schopen přesně odhadnout jeho budoucí zatížení. Správa portálu umožňuje rychlejší zvyšování a snižování zdrojů a placení za prostředky na základě hodinového využití.

Druhý model, model fixních cen, nabízí předem danou řadu zdrojů, které mohou být velmi snadno přesouvány z jednoho zařízení na druhé, zatímco zákazník dostává nejnižší možnou cenu za jednotku. Tato možnost je vhodná pro fixní prostředí.

 

Mezi další novinky podle výrobce patří:

  • samoobslužný on-line nástroj nabízející správu virtuální zdrojů – zákazníci si mohou sami vytvořit, aktualizovat a pozastavit zařízení, a to pomocí jen několika málo kliknutí, díky čemuž jsou veškeré prostředky na vyžádání velmi rychle dostupné,
  • vylepšené on-line monitorování výkonu,
  • 20 GB profesionálního zálohovacího řešení, které je poskytováno zdarma.

Virtual Hosting je dostupný ve dvou verzích. Virtual Private Server je základní předdefinovaný server, zatímco Virtual Hosting Environment je pokročilé řešení pro komplexní IT systémy jako jsou CRM, ERP, databáze či dočasná prostředí na vyžádání.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?