Hlavní navigace

Hackeři napadli Evernote, uživatelé musí změnit svá hesla

3. 3. 2013

Sdílet

Společnost Evernote, který vytváří pomocné kancelářské aplikace pro podnikovou i soukromou sféru, zejména pro vytváření poznámek a provádění průzkumů, vyzývá všech svých 50 milionů uživatelů ke změně hesla. Zjistila totiž průnik hackerů do svých systémů.

Útočníci získali přístup k účtům Evernote, a to včetně uživatelských jmen, e-mailových adres a hesel. Společnost v sobotu na svém blogu informovala o tom, že ačkoli hesla jsou šifrovaná, rozhodla se „z důvodu maximální opatrnosti“ vyzvat všechny své uživatele ke změně hesla.

Podle společnosti neexistuje žádný důkaz, že by získali kyberzločinci přístup k obsahu uživatelů ani k jejich platebním údajům. V příspěvku se dále uvádí, že zaměstnanci Evernote zjistili „podezřelé aktivity“ a zablokovali pokus o pravděpodobně „koordinovaný“ průnik do zabezpečených oblastí jednotlivých služeb.

„Po přihlášení, budete vyzváni k zadání nového hesla. Jakmile nastavíte heslo na evernote.com, musíte toto nové heslo zadat také ve všech aplikacích Evernote, které používáte. Současně jsme vydali aktualizaci některých z našich apilkací, které obsahují možnost jednodušší změny hesla, dejte si prosím během několika následujících hodin vyhledat aktualizace a příslušné aplikace aktualizujte,“ doplňuje příspěvek informace.

Evernote je prozatím poslední obětí v nedávné sérii hackerských útoků na velké technologické společnosti včetně Applu, Microsoftu, Twitteru nebo Facebooku.

Evernote nabízí bezplatné i placené aplikace, ke kterým lze přistupovat prostřednictvím webových prohlížečů, mobilních zařízení a počítačů.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?