Hlavní navigace

Hlavním řečníkem na kongresu Lawtech Europe bude Richard Susskind

9. 9. 2012

Sdílet

Susskind je odborníkem na využití výpočetní techniky právníky a dalšími profesionály a na dopad nových technologií na vládní systém. Kongres se bude konat 12. listopadu 2012 v hotelu Clarion Congress v Praze a očekávaná účast je až 700 delegátůz celého světa.

Mezinárodně uznávaný futurista právnického trhu, konzultant a spisovatel, Richard Susskind, se zhostí úvodního proslovu na kongresu LawTech Europe 2012 a také se zúčastní jedné z panelových diskuzí během odpoledne. Ve svém úvodním projevu se Susskind  zaměří na hlavní příčiny společenských změn, jako je ekonomický propad, a bude se zamýšlet nad jejich vlivem na právnický trh. Susskind také nastíní novou podobu právnického světa, jak jej předvídá, včetně změny role právnických firem a právních oddělení firem. V neposlední řadě se zaměří na pravděpodobnost virtuálních soudních projednávání a online řešení sporů.

Ředitel společnosti E-Discovery Europe, Frederick Gyebi-Ababio, komentoval roli hlavního mluvčího Richarda Susskinda takto: „Je nám nesmírným potěšením mít Richarda Susskinda jako hlavního  řečníka prvního kongresu LawTech Europe ve střední a východní Evropě. Všichni odborníci z oblasti technologií pro právníky, se kterými jsme mluvili, potvrdili, že Richard je ideální  řečník, který pomůže nastavit správný směr tohoto nového a úspěšného mezinárodního kongresu.“

Profesor Richard Susskind, OBE, je autorem,  řečníkem a nezávislým poradcem mezinárodních právních firem, firemních právních oddělení a vlád. V oblasti technologií pro právníky pracuje již více než 30 let. Pan Susskind  přednáší po celém světě. Jako  řečník vystoupil již ve více než  čtyřiceti zemích a osobně  či elektronicky oslovil více než 200 000 lidí. Napsal přes 100  článků pro anglický deník „The Times“ a je autorem mnoha  publikací včetně knih „Budoucnost práva“ (1996), „Konec právníků?“ a „Právníci budoucnosti“ (předpokládané vydání v lednu 2013). Jeho práce byly přeloženy do více než deseti jazyků.

Pan Susskind je také prezidentem britské Společnosti pro počítače a právo,  členem poradní komise Oxfordského internetového institutu a poradce pro výpočetní techniku britského ministra spravedlnosti. Je držitelem profesorského  titulu na několika britských univerzitách včetně Oxfordu, UCL, Strathclydské univerzity a Gresham College.

Předpokládá se, že kongres LawTech Europe přiláká  české i mezinárodní právní a technologické firmy, kontrolní orgány, technologické experty a zájemce z právnických univerzit, kteří tak budou mít poprvé v historii možnost prodiskutovat témata z oblasti technologií pro právníky v regionu střední Evropy. Do programu budou navíc zařazena odborná zasedání, panelové diskuze a workshopy, které pomohou zahájit diskuzi o elektronických důkazech, mezinárodním přenosu dat a ochraně soukromí, o nově se rozvíjejících technologiích a o mnohém dalším.

Další informace o kongresu LawTech Europe 2012 najdete na webu www.lawtecheuropecongress.com, kde se můžete i zaregistrovat.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?