Hlavní navigace

Hledá se nejlepší nápad v internetu věcí pro síť LoRa

25. 6. 2016

Sdílet

Soutěžním úkolem je vytvoření prototypu aplikace, která bude zpracovávat data ze sensorů přenášená pomocí technologie LoRa. Soutěžící mohou přijít s vlastními nápady na prostředí i parametry, které chtějí sledovat, České Radiokomunikace vybraná prostředí na základě jejich nápadů osadí sensory.

Ty budou umístěné i v rámci provozů partnerů soutěže, například společností Rekola, Personal Green, soukromých lesů a polí a dalších a budou snímat ukazatele v daném prostředí – například měřit teplotu, vlhkost, detekovat pohyb, mapovat polohu. Účastníci soutěže budou mít volnost data libovolným způsobem transformovat a vizualizovat.

„Mladí lidé jsou kreativní, nezatížení provozní slepotou, mají fantazii a rozlet. To je přesně to, co oblast internetu věcí i technologie LoRa potřebuje. Nejlepší odměnou pak je, když svou fantastickou ideu můžete i převést do praxe. Chceme proto poskytnout adekvátní technologické podmínky a umožnit tvorbu konkrétních nápadů. Nejlepší z nich pak podpoříme a umožníme jejich praktickou realizaci na naše náklady,“ říká Petr Sichrovský, obchodní ředitel ČRa.

Soutěžní týmy se do Czech IoT Summer Jam 2016 mohou přihlašovat na webové stránce pripoj.me. Na ní najdou informace a možnosti přihlášení vlastních nápadů, samotná registrace do soutěžní databáze bude spuštěna 1. července. Soutěžní projekty musí být dodány do 31. října.

Vítězný projekt bude na náklady organizátorů uvedený do praxe, vybrané projekty získají i finanční odměnu v řádu desítek tisíc korun.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?