Hlavní navigace

Honor 8 Pro je v prodeji

4. 5. 2017

Sdílet

Honor 8 Pro je model podle výrobce zaměřený především na výkon. Smartphone pohání osmijádrový procesor Kirin 960, kterému sekunduje 6GB RAM. To se projeví zejména během hraní náročných mobilních her.

I kvůli tomu je tu integrován grafický procesor Mali G71MP8 s využitím API Vulkan. Díky Vulkanu se výkon her, které tuto technologii podporují, zvýší až o 180 %. Jako dárek všem hráčům zahrnul Honor do balení telefonu i VR brýle a předinstalovanou aplikaci Jaunt VR.

Výdrž telefonu zajišťuje baterie s kapacitou 4000 mAh. Při běžném užití vydrží telefon dva dny bez nabíjení. Výdrž baterie telefonu vylepšuje i systém energetické správy Smartpower 5.0, který ušetří až o 7 % energie více než jeho předešlá verze.

Interní paměť telefonu má 64 GB. Paměť lze rozšířit pomocí microSD karty až na 128 GB.

Honor 8 Pro má 5,7“ Quad HD displej s rozlišením 2560 x 1440 px a 2.5D zakřivením a také zaoblené celokovové tělo. V poměru displeje k tělu telefonu zabírá displej 79 % celkového rozměru telefonuHonor 8 Pro na trh vstupuje ve zlaté a modré barvě.

Zadní stranu telefonu zdobí duální fotoaparát s updatovaným algoritmem, účinnost integrace sbíraných dat vzrostla o 80 %. Jde o kombinaci dvou 12MPx snímačů, jeden fotí v RGB, druhý monochromaticky. Výsledná fotografie se vyznačuje vyšším dynamickým rozsahem i kontrastem. Při pořizování snímků je také možné využívat efektu široké clony s rozsahem F/0,95 až f/16.

Uživatelé tak mohou docílit částečného rozostření vybraných oblastí fotografie, a to i po jejím pořízení. Zadní kamera telefonu podporuje i 4K videa. Telefon využívá laserové a kontrastní ostření a hlavní dvojici fotoaparátů doplňuje přední 8MPx selfie kamera.

Čtečka otisků prstů umožňuje telefon odemknout, ale jednotlivým gestům lze přiřadit další možnosti ovládání. Patří mezi ně např. stažení notifikační lišty a její smazání, pořízení fotografie a videa, přijetí či odmítnutí hovoru, ovládání alarmu nebo listování v galerii.

Smartphone běží na nejnovějším Androidu 7.0 Nougat s nadstavbou uživatelského rozhraní EMUI 5.1. Honor 8 Pro využívá USB-C rozhraní. Samozřejmostí je plná podpora LTE ve všech lokálních pásmech. Telefon ovládá systém dualSIM nebo technologii NFC.

V prodeji bude za 15 990 Kč. 

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?