Hlavní navigace

HP nabízí nejširší portfolio přepínačů s podporou technologie OpenFlow

21. 2. 2012

Sdílet

Společnost HP představila nové přepínače podporující technologickou platformu OpenFlow. Novinky představuje 16 modelů obsahujících produkty z řad HP 3500, 5400 a 8200. HP navíc během letošního roku plánuje rozšířit podporu OpenFlow do všech přepínačů architektury HP FlexNetwork, což z HP vytvoří jediného velkého dodavatele síťových řešení s komplexním portfoliem řešení podporujících OpenFlow.


OpenFlow představuje síťovou virtualizační technologii, která zákazníkům nabízí flexibilitu a snazší konfiguraci a správu jejich síťových zařízení podle specifických požadavků. Přechod na standard OpenFlow umožňuje organizacím zjednodušit složitost jejich síťové infrastruktury a automatizovat dílčí procesy pomocí zjednodušené síťové správy. Díky snížení času potřebného na změny konfigurace sítě nabízí OpenFlow IT správcům možnost lépe reagovat na aktuální výpočetní požadavky v reálném čase.


Zákazníci a partneři HP nyní mohou se svými HP přepínači využít zdarma dostupného upgradu na software s podporou OpenFlow.„Abychom dokázali lépe pomoci organizacím s jednotnou správou síťového provozu v datových centrech, stali jsme se průkopníky standardu OpenFlow. Podporujeme více než 60 univerzit a výzkumných center po celém světě, aby pracovala na dalším rozvoji a vývoji dílčích technologií a aplikací pro OpenFlow,“ řekla Bethany Mayerová, senior vicepresidentka a generální ředitelka divize HP Networking. „Díky více než deseti milionům zprovozněných portů na přepínačích podporujících OpenFlow a nejširšímu portfoliu na trhu je HP hlavním tahounem v prosazování standardu OpenFlow a ve snaze o zjednodušování sítí našich podnikových zákazníků.“


Přepínače HP s podporou OpenFlow nasadili do provozu akademičtí i komerční specialisté z organizací po celém světě s cílem zjednodušit správu sítí. I jejich rozšířené testování a reálné nasazení technologie OpenFlow v přepínačích HP během uplynulých čtyř let tak pomohlo vyvinout nový standard pro široké podnikové využití.


„Datová centra velkých firem procházejí procesem konsolidace a virtualizace serverů, nastává přesun k webovým aplikacím a novým bezpečnostním požadavkům, které jsou podle našich výzkumů příčinou mnoha problémů, které nemohou být vyřešeny se stávajícími tradičními sítěmi a manuálními procesy,“ řekl Jon Oltsik, vedoucí analytik společnosti Enterprise Strategy Group. „Technologie OpenFlow je příslibem v překonání mrtvého bodu síťové flexibility, stejně jako ukazuje cestu pro síťové inovace v rámci datového centra. Podpora ze strany velkých výrobců, jako je HP, hraje klíčovou roli pro její další výrazný rozvoj již během letošního roku.“


HP je zakládajícím členem nadace Open Networking Foundation, která pokračuje v rozšiřování standardu OpenFlow s cílem snižování provozních síťových nákladů v organizacích díky jednoduššímu hardwaru, softwaru a administračním postupům. Navíc také hlavní výzkumná pracoviště HP HP Labs pracovala již od roku 2008 na vývoji programovatelné sítě a publikovala výzkumné práce o možnostech širšího nasazení technologie OpenFlow v podnikovém sektoru.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?