Hlavní navigace

HP poodhaluje budoucí plány s výrobou PC

22. 8. 2011

Sdílet

HP v současné době realizuje plán zásadní transformace společnosti. Důležitou částí tohoto plánu je podle zástupců firmy zaměřit své investice, zdroje a manažerskou pozornost na řešení pro velké firmy, malé a střední podniky a veřejný sektor, která mají přinést vyšší přidanou hodnotu

HP věří, že alternativní řešení pro PSG jí pomůže realizovat její strategické cíle a naplnit svá očekávání růstu zisků a vytváření hodnoty pro akcionáře. Po samotné transakci hodlá HP i nadále pomáhat svým zákazníkům zvládat náročné prostředí informačních technologií a řešit jejich potřeby prostřednictvím portfolia tiskových služeb, software, služeb, serverů, produktů pro ukládání dat a síťových produktů.

Trh osobních počítačů se rychle vyvíjí, a to zejména díky celé řadě externích vlivů a aplikačních ekosystémů. Za dané situace HP věří, že je v nejlepším zájmu společnosti i jejích akcionářů uvažovat o jiné pozici pro divizi PSG – aby byla schopná reagovat na rychlý vývoj a udržet si své vedoucí postavení na trhu ať v počtu prodaných kusů notebooků a počítačů, tak i po technické stránce.

„Věříme, že změny pro divizi PSG, o nichž momentálně uvažujeme, dále zlepší její výsledky, zvýší konkurenceschopnost a zajistí akcionářům HP vyšší hodnotu,“ uvedl CEO HP Leo Apotheker.

Vedení společnosti HP společně se svými finančními a právními poradci zváží různé strategické alternativy, včetně možného vyčlenění divize do samostatné společnosti odštěpením či jinou formou, která by s největší pravděpodobností neměla daňový dopad na americké akcionáře. HP očekává, že celý proces by mohl trvat přibližně 12-18 měsíců. V této fázi nebude  HP zveřejňovat aktuální vývoj svých plánů, dokud představenstvo neschválí či neuzavře transakci, případně nerozhodne o vhodnosti zveřejnění. V každém případě by počítače a notebooky HP měl potkat lepší osud než tablet TouchPad s WebOS, který nevydržel na trhu ani dva měsíce a nyní je již ve výprodeji pod výrobními náklady. Více najdete v článku HP vyprodává svoje tablety prakticky „zadarmo“.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?