Hlavní navigace

Huawei Nova: solidní telefon za solidní cenu

9. 3. 2017

Sdílet

Pětipalcový kovový telefon s osmijádrovým procesorem Snapdragon 625 a se 3 GB operační paměti zastane spoustu práce. Pravda, interní paměť o velikosti 32 GB by mohla být větší, ovšem na rozdíl třeba od prémiových iPhonů tady nechybí slot na microSD kartu. Takže problém s pamětí mít nebudete.

Příjemné je, že místo microSD karty můžete do telefonu také umístit druhou SIM kartu v micro velikosti. To je velmi příjemné, pokud cestujete a rádi si pořizujete lokální SIM karty z důvodů nehorázně drahých roamingových poplatků naši skvělých mobilních operátorů.

Lokální číslo využíváte na data, případně lokální hovory a přitom jste stále na příjmu na svém českém čísle. Parádní komfort za rozumných podmínek. Navíc není nutné SIM karty přehazovat ze „šuplíčku do šuplíčku“ kvůli datům. Mobil umí přepínat datový slot na příslušnou SIM kartu podle vašeho přání.

Zajímavostí u Novy je – jako u většiny nových mobilů této značky – je nový konektor USB-C. Pravda, člověk k tomu potřebuje obměnit řadu kabílků, ale investice je to šikovná. Formát USB-C tady s námi bude minimálně ještě deset let a bude se přes něj řešit prakticky veškerá kabelová konektivita, takže nepůjde o vyhozené peníze.

Telefon nabízí plnou podporu LTE, čip NFC, čtečku otisků na zádech (praktičtější než vpředu). Menší vadou na kráse je pomalejší Wi-Fi standardu 802.11n pouze na frekvenci 2,4.

Přestože je telefon rychlý, nedosahuje samozřejmě výkonnových parametrů špičkových telefonů. I tak je to však naprosto dostačují. Zejména ve spolupráci s nadstavbovým prostředím EMUI, které skvěle pracuje s energetickými požadavky aplikací a dokáže telefon udržet dlouho naživu na jedno nabití.

V ceně pod 10 tisíc korun je to prostě telefon, který se vyplatí při nákupu vzít v potaz.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?