Hlavní navigace

Hybridní notebook s Androidem představil HP

17. 5. 2013

Sdílet

Společnost HP představuje nový hybridní notebook HP SlateBook x2, který lze po odpojení klávesnice používat jako tablet s operačním systémem Android. Tento počítač typu 2v1 nabízí plnou funkcionalitu výkonného notebooku a odepínatelný displej, který se promění na tablet.

HP SlateBook x2 je prvním hybridním notebookem s operačním systémem Android, který je vybaven mobilním procesorem NVIDIA Tegra 4.

HP SLateBook x2„Zákazníci dnes vyžadují přístup a sdílení jejich dat kdekoli, kdykoli a v jakémkoli zařízení s připojením k internetu, a očekávají, že rozšířené možnosti připojení budou zcela spolehlivě fungovat,“ řekla Erika Lindauerová, ředitelka divize HP PPS pro Českou republiku a Slovensko. „HP SlateBook x2 představuje nejnovější příklad našeho trvalého záměru rozvíjet možnosti využití počítačů a přinášet stále vyšší úroveň flexibility, kterou zákazníci potřebují pro plnohodnotnou práci doma, v kanceláři nebo na cestách.“

Hybridní notebook je vybaven operačním systémem Android Jelly Bean 4.2. Dotykový displej HD má úhlopříčku 10,1ʺ. Počítač dále obsahuje paměťový čip eMMC s úložnou kapacitou 32 GB a zvukový systém DTS Sound+. Díky podpoře nejširších možností tisku mohou navíc uživatelé z většiny aplikací přímo tisknout.

Cena a dostupnost
Dostupnost hybridního notebooku HP SlateBook x2 v oblasti Evropy, Středního Východu a Afriky (EMEA) se očekává během července 2013. Cena by měla začínat přibližně na částce 13 000 Kč (499 €).

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?