Hlavní navigace

IBM představilo plány na finanční podporu růstu malých a středních firem

18. 9. 2011

Sdílet

Financování je údajně jednou z největších překážek, s nimiž se střední a malé firmy dnes potýkají. Americký Úřad pro malé firmy (Small Business Administration, SBA) například upozorňuje, že více než polovina malých firem zanikne během prvních pěti let své existence kvůli nedostatku kapitálu. Jelikož tento segment tvoří téměř 65 % globálního HDP, zahrnuje přes 90 % všech podnikatelských subjektů a poskytuje práci více než 90 % všech zaměstnanců na světě, hrají střední a malé firmy klíčovou úlohu v globálním ekonomickém oživení.

Nová iniciativa IBM reaguje na urgentní potřebu kapitálu u středních a malých firem a nabízí úvěrový základ ve výši jedné miliardy amerických dolarů. Tato částka by měla firmám umožnit překonat mnohé z nákladových překážek, které je brzdí v rozvoji podnikání. IBM slibuje nabídnout jednoduché a flexibilní financování, přičemž některé úvěry budou bezúročné na dobu 12 měsíců bez akontace. To má umožnit příjemcům úvěru okamžitě pořídit technologie a služby IBM pro transformaci podnikání a zároveň lepší řízení cash flow. Finanční produkty budou partnerům z řad středních a malých firem poskytovány prostřednictvím sítě obchodních partnerů IBM, kteří mohou využít rychlého schvalování úvěrů.

Vedle této novinky uvádí IBM na trh též komplexní sadu nových řešení, jež zahrnuje optimalizované systémy kombinující hardware, software i služby. Celá nabídka je zaměřena na technologie jako jsou cloud computing, analytické nástroje, nástroje pro spolupráci a zabezpečení navržené pro střední a malé firmy. Novinky zahrnují i nabídku z nedávných akvizic IBM jako jsou Cast Iron, BigFix, SPSS, Netezza a Cognos.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?