Hlavní navigace

Inovovaná UPS Ellipse od Eatonu nabízí automatické odpojování zásuvek

7. 6. 2011

Sdílet

UPS Ellipse Eco poskytuje kompaktní ochranu napájení různých zařízení kancelářské elektroniky, jako jsou PC, pracovní stanice, telefonní vybavení a terminály kiosků. Podobně jako její předchůdce má off-line topologii a chrání napájené kancelářské aplikace před nejčastějšími poruchami veřejné elektrorozvodné sítě, jako jsou výpadky, poklesy a špičky napětí.

Funkce EcoControl je k dispozici pro všechna zařízení UPS s možností komunikace přes USB port a aktivuje se a konfiguruje pomocí softwaru pro správu napájení, jenž je součástí dodávky. UPS je vybavena jednou hlavní zásuvkou pro připojení základního PC a jednou či dvěma zásuvkami pro napájení méně důležitých periferních zařízení (tiskárna, monitor ad.).

UPS Ellipse ECO má dále velmi plochou konstrukci a připouští širokou škálu možností umístění, včetně postavení na výšku pro montáž pod pracovním stolem. Taktéž může jít i o horizontální umístění pod monitorem na pracovní ploše a pomocí volitelných montážních sad též o připevnění na stěnu nebo do racku. Rozměry dle provedení Ellipse ECO se pohybují od 263 x 81 x 235 mm a 2,9 kg do 305 x 81 x 312 mm a 7,8 kg.

Produkt se dodává v  pěti výkonových provedeních: 500, 650, 800, 1200 a 1600 VA. Modely s výkonem 500, 650 a 800 VA mají čtyři zásuvky – tři s ochranou proti přepětí a zálohováním napájení z baterie a jednu zásuvku pouze s ochranou proti přepětí. Modely s výkonem 1200 a 1600 VA mají čtyři zásuvky se zálohováním z baterie a ochranou proti přepětí a čtyři zásuvky pouze s ochranou proti přepětí. UPS je vybavena buď zásuvkami podle normy FR (francouzské), Schuko (DIN), nebo podle normy IEC.

Základní verze UPS 1/1 fáze, 500 VA – Ellipse ECO 500 DIN je k dostání v doporučené ceně již od 2 290 Kč.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?