Hlavní navigace

Integrované sady, které ulehčí implementaci cloudů či aplikací, nabízí IBM

12. 4. 2012

Sdílet

„Jde o zcela novou kategorii systémů,“ říká Marie Wiecková, šéfka pro aplikace a integrační  middleware v IBM. „Jde o predintegrovaný hardware a software nabízený jako jediná nová systémová rodina.

Výhodou novinky je především to, že výrazně sníží časovou náročnost organizací při nasazení serverů a aplikací – podle výrobce o třetinu i více. Firmy třeba nemusí řešit nastavování databází či klastrů či propojení aplikací s jejich oprávněnými uživateli.

První dva modely nových systémů prý může oslovit až 80 % současných uživatelů IBM. První řešení, PureFlex,  nabízí základní výpočetní infrastrukturu zahrnující servery, operační systémy, voirtualizované prostředí a middleware. Druhý balík, jímž je PureApplications, zase nabízí prostředí pro hostování podnikových javovských aplikací.

Řešení mohou být například využity pro vytváření veřejných či privátních cloudů či pro launch nových podnikových aplikací. Balíčky PureSystems začínají na 100 000 dolarů, přičemž jako operační systém využívají Linux a zahrnují servery na platformách x86 či Power.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?