Hlavní navigace

Intel představil svou představu blízké budoucnosti

27. 6. 2012

Sdílet

Justin Rattner, technologický ředitel společnosti Intel, v jejím průběhu představil „Aspekty budoucnosti“, což byla prezentace více než dvaceti inovativních výzkumných projektů, které pomohou zlepšit budoucnost technologie.

Prezentace na výstavě Výzkum u společnosti Intel byly rozčleněny do čtyř interaktivních zón propojených interdisciplinárním „Centrem udržitelného života“, které zkoumá inteligentní město, chytrý dům a kancelář budoucnosti. Zóny vypadají takto:

 

Můj život: Úsporné technologie ovládané gesty budou znamenat revoluci v bydlení. Technologie jsou postavené hlavně na bázi čidel, která zajistí například dokonalé zabezpečení obydlí bez nutnosti používat klíč; zajímavostí je i šatna s „magickým zrcadlem“, což je technologie používající 3D lidské avatary věrně mapující tvar těla a realisticky napodobující jeho pohyb; dále zde byla představena technologie, jež umožňuje zobrazovat digitální obsah a vstupovat s ním do interakce na náhodně zvolených površích, jako je například zeď nebo pult.

 

Můj vůz: Inovace se zaměřují na propojení mezi lidmi, silnicí a informační dálnicí, přičemž jejich účelem je nabídnout ještě vyšší uživatelský komfort. Během jedné prezentace byl představen prototyp systému světlometů, které řidiči umožní vidět skrze déšť. Světla nenasvěcují dešťové kapky a díky tomu je lépe vidět. Systém používá software a vizuální architekturu Intel.

 

Má práce: Lepší schůzky, spolehlivé služby v režimu cloud a vizuální analytické nástroje jsou příslibem změny způsobu, jímž pracujeme. Součástí demonstrace byl nástroj Smart Meeting Assistant, jenž kombinuje a vylaďuje několik disparátních technologií a vytváří přepisy záznamů v reálném čase, překlady z cizích jazyků, tři příklady vizualizace při řešení „velkých dat“, kdy bylo použito vizualizačních a optimalizačních algoritmů pro identifikaci významných vzorců a vztahů, které podpoří další výzkum, objevování nových poznatků a podpoří rozhodování.

 

Technické základy: Základní inovace, jež budou definovat podobu budoucích zařízení a webových stránek a budou sloužit jako vstupní brány k budoucímu uživatelskému komfortu. Zóna je vybavena řadou technologií, které do budoucna přinesou obrovský uživatelský komfort: například vyhledávání po internetu ve 3D za použití technologie „River Trail“, nové postupy na ochranu privátních uživatelských dat v režimu cloud, kdy uživatel bude svou totožnost ověřovat díky technologii rozpoznání obličeje, nebo nový inteligentní video server, který bude schopen streamingu videa na několik klientských zařízeních současně, přičemž zároveň bude schopen streaming upravit pro dané zařízení.

 

Udržitelný život: Technologie a služby, které uživatelům, poskytovatelům služeb, úřadům a dalším zájemcům poskytnou možnost vstupovat do plynulé interakce v důvěryhodném prostředí. Společnost Intel Labs vyvinula řadu nových čidel, softwarových agregátorů, aktuátorů a rozhraní, jež společně mohou tyto problémy řešit. Představeny byly technologie, které řídí a kontrolují využití energie v domácnosti, prostřednictvím lokalizovaného ovládání vytvářejí chytré kanceláře. Dále se v prezentaci objevila speciální čidla vyvinutá společností Intel, jež pomáhají řešit problémy s dopravními zácpami, kvalitou vody a ovzduší, a dokonce byla představena infrastruktura elektrické dobíjecí stanice.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?