Hlavní navigace

Intel výrazně investuje do big dat

2. 4. 2014

Sdílet

Součástí dohody je i kapitálový vstup Intelu do Cloudery, a to v řádu stovek milionů dolarů (spekuluje se o zhruba tři čtvrtě miliardy dolarů, přesné číslo strany neuvedly). Intel se tak podle svých slov stávánejvětším strategickým akcionářem Cloudery a získá také zastoupení v představenstvu společnosti.

Zároveň jde o vůbec největší investici Intelu do technologie datových center. Transakce ještě musí projít kasickými schvalovacími postupy příslušných regulačních úřadů.

Na základě smlouvy obě firmy propojí verzi Hadoopu od Cloudery s prvky datových center postavených na technologii Intel Xeon -  organizace tak prý získají přidanou hodnotu ze svých dat prostřednictvím řešení Apache Hadoop.

Cloudera bude vyvíjet a optimalizovat svoji distribuci obsahující Apache Hadoop (CDH) pro architekturu Intel jakožto preferovanou platformu a bude podporovat řadu dalších intelovských technologií. Intel naopak bude nabízet a propagovat CDH a Cloudera Enterprise mezi svými zákazníky jakožto preferovanou platformu pro Hadoop.

Optimalizace intelovské distribuce pro Apache Hadoop/Intel Data Platform (IDH/IDP) se zaintegrují do CDH. Pro zajištění hladkého přechodu na CDH budou obě firmy spolupracovat na migrační cestě od IDH/IDP. Cloudera rovněž zajistí, že se veškerá zlepšení budou distribuovat na příslušné otevřené projekty a CDH.

 

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?