Hlavní navigace

JKR připravuje nový, zásadně přepracovaný ERP systém

25. 10. 2012

Sdílet

Zákazníkům jej začne nabízet v první polovině příštího roku a bude se nabízet jak formou klasické licence, tak v modelu SaaS.

Od stávajících systémů řady Byznys ERP s označením Win a VR se jejich nástupce EVO odlišuje především vyšší robustností. Je tak vhodný hlavně pro uživatele ze segmentu SMB, ale i pro větší firmy .

Jako hlavní technologické požadavky na nový systém si JKR stanovilo tzv. objektový model, tedy důsledné dodržování zásad objektového programování, které zajišťuje přehlednost a udržovatelnost systému a vícevrstvou architekturu, jež umožňuje oddělení prezentační vrstvy od aplikační logiky a tím nezávislost na použitých koncových zařízeních.

Dále podporu vývoje jak pro aplikaci instalovanou na klientovi, tak pro aplikaci běžící ve webovém prohlížeči. A nakonec tzv. SQL konektor, který odděluje data od aplikační logiky s výjimkou nezbytných a optimalizačních kódů uložených na SQL serveru.

Samotný Byznys EVO je celý postavený na technologiích Microsoftu. Vývojovým jazykem je C# a technologie .Net. Pro jednotlivé formuláře a jejich zobrazení byl použit Windows Presentation Foundation.

Dále vývojáři využili technologii Windows Workflow Foundation, což je technologie uvnitř aplikačního serveru, která zajišťuje práci celého ERP produktu. Jako úložiště dat byl použit osvědčený Microsoft SQL Server.

V současné době systém Byznys EVO obsahuje moduly, které dohromady tvoří základní okruh účetní podvojného účetnictví. To znamená, že je v Byznysu EVO možné zpracovat základní firemní agendu – účetnictví, pokladna, banka, fakturace, sklad, zakázky atd.

Připraven je také tzv. Základní modul, kde jsou společné nabídky, číselníky či přehled DPH. Byznys EVO také umožňuje snadné a rychlé převedení dat ze stávajících řešení typu Byznys ERP. Na dalším rozšiřování ERP systému JKR postupně pracuje.

Po technologické stránce je velkou předností systému Byznys EVO jeho nezávislost na SQL stroji, který zde plní pouze funkci datového úložiště. To umožňuje uživateli v případě potřeby jednodušší přechod k jinému datovému zdroji.

Další výhodou je, že veškeré klientské aplikace komunikují se stejným aplikačním serverem. Nové možnosti přináší také možnost napojení na cloudové technologie Microsoftu, konkrétně Windows Azure.

Byznys EVO je také více přizpůsobivý požadavkům uživatele. Například nový typ faktury či změny v přiznání k DPH lze provést pouze aktualizací číselníku.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?