Hlavní navigace

Kaspersky Lab dokáže nově zabezpečit i průmyslové systémy

12. 5. 2016

Sdílet

KICS je ve své podstatě kombinací běžných bezpečnostních technologií přizpůsobených pro potřeby průmyslových podniků. Obsahuje ochranu proti malwaru, whitelisting a funkci pro odhalování zranitelností.

To je ale rozšířené o technologie, které jsou speciálně navržené přímo pro průmyslová prostředí – jde o kontrolu integrity PLC programů (Integrity check for PLC programs), sémantický monitoring kontroly příkazů (Semantic monitoring of proces control commands) či telemetrická data (Telemetry data), která dokážou odhalit kybernetické útoky cílící na fyzické části infrastruktury.

Speciální režim Observability Mode se pak soustředí na odhalení kybernetických útoků, chyby provozního personálu a anomálie uvnitř průmyslové sítě. Centrální řídící panel pak umožňuje administrovat veškeré bezpečnostní prvky firmy Kaspersky Lab – tedy od antivirů až pro sofistikované systémy pro SCADA.

Řešení lze prý implementovat i do už existující ICS sítě a technologického procesu dané organizace.

Dodavatel navíc ke KICS poskytuje celou řadu doprovodných služeb včetně kyberbezpečnostních školení (cybersecurity training) pro IT profesionály či vzdělávacích programů pro běžné zaměstnance nebo penetrační testování (Cyber Security and Penetration Testing).

Další služba -- Incident Response -- podle jejích dodavatelů pomáhá lokalizovat narušení sítě, zmírnit následky, zamezit útočníkům hlouběji proniknout do infrastruktury, předcházet dalším útokům a rozvíjet krizový plán do budoucnosti.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?