Hlavní navigace

Klávesnice pro smart televize Samsung

22. 7. 2015

Sdílet

Ačkoliv se výrobci televizorů snaží, jimi dodávané dálkové ovládání k přístroji často není úplně ideální. Zejména, když se snažíte ovládat nějakou tu „smart“ část televizoru, tedy kupříkladu něco vyhledat na internetu nebo napsat na virtuální klávesnici třeba název hledaného pořadu.

A právě v tu chvíli je čas na Trust Sento, klávesnice touchpadem, která umí ovládat televizor na vzdálenost až 10 metrů. Umožňuje snadný pohyb po obrazovce i rychlé a pohodlné psaní. Přináší klasické rozložení kláves, kde jsou vedle tlačítka ESC umístěny multimediální funkce pro ovládání hlasitosti, přepínání kanálů i vstup do Smart Hub a další. Místo numerické klávesnice má na pravé straně touchpad s oběma tlačítky myši a navigační také klávesy pro rychlý pohyb na stránce nahoru/dolů. Přesto že jde o poměrně veliké zařízení, na kterém se pohodlně píše, klávesnice je poměrně lehká.

K televizoru se připojuje přes micro-USB přijímač, v zájmu dobré funkčnosti je ale vhodné zachovat přímou viditelnost, pokud je konektor schovaný za televizorem, ovládání je méně citlivé. Kompaktní a lehká klávesnice Trust Sento je kompatibilní s většinou televizorů Samsung Smart TV.

Klávesnici napájí dvě AAA baterie dodávané v balení a cena se pohybuje kolem 1300 korun.

 

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?