Hlavní navigace

Konicu Minoltu čeká nábor nových IT pracovníků

22. 11. 2016

Sdílet

Konica Minolta Business Solution Czech je držitelem ceny AFI za významný počin v oblasti investic. Toto ocenění bylo společnosti uděleno v rámci vyhlašování cen Investor a podnikatelská nemovitost roku 2015. Soutěž, která je každoročně pořádaná agenturou CzechInvest, si klade za cíl ocenit nejvýznamnější společnosti, které pozitivně přispěly k investování a rozvoji podnikání v České republice.

Oceněná brněnská pobočka se již v září letošního roku pustila do hledání nových pracovníků. Dosud je v inovačním centru zhruba 50 zaměstnanců, nyní se však plánuje nábor dalších 20 nových odborníků.

„Věříme, že založením jednoho z našich inovačních center v Brně, jsme vytvořili nové příležitosti nejen pro náš další vývoj, ale také pro místní odborníky, kterým nyní vyvstává možnost zapojit se do našeho inovativního výzkumu. Již nyní plánujeme přijetí velkého množství zaměstnanců. Bude se jednat především o kvalifikované a zkušené IT odborníky a výzkumníky,“ říká Radek Sedláček, projektový manažer z Konica Minolta.

V inovačním centru Konica Minolta Business Solutions Czech vznikají technologie nové generace holografických brýlí pro rozšířenou realitu, zařízení pro digitalizaci ručně psaného textu či algoritmy pro sémantické porozumění dokumentů. Centrum, které využívá nejmodernější metodologie, nástroje a technologie, se soustředí především na softwarový vývoj.

Jeho výsledkem budou zcela nové produkty. Mimo jiné centrum také spolupracuje s brněnskými univerzitami, Jihomoravským inovačním centrem a lokálními partnery. Investice do vlastního výzkumu a vývoje činila v roce 2015 více než 38 mil. Kč. Pro rok 2016 je plánováno dalších 91 mil. Kč. Tato investiční akce dokazuje, jak velkou důležitost přikládá zahraniční vedení firmy inovačnímu potenciálu České Republiky, především brněnskému regionu.

Konica Minolta ve spolupráci s českou personální agenturou Advantage Consulting odstartovala další fázi náboru. Cílem agentury bude zaplnit pozice, které se zabývají specifickou oblastí - softwarovým vývojem. Ten zahrnuje všechny fáze od samotného výzkumu a prototypování, přes design a implementaci, až po testování a nasazení. Budou zde obsazovány programátorské pozice pro backend a frontend vývojáře a QA inženýry. Krom toho se agentura zaměří na zaplnění specializovaných pozic pro odborníky na virtualizaci a integraci.

„Již jsme začali s aktivním hledáním nových výzkumných pracovníků a především zkušených IT odborníků s odpovídající kvalifikací. Potenciálním uchazečům tak vzniká příležitost připojit se k ojedinělému inovačnímu centru v ČR a podílet se na vývoji technologie nové generace,“ dodává Martina Látalová, obchodní ředitelka z Advantage Consulting.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?