Hlavní navigace

Kritická chyba v aplikaci Viber ohrožuje smartphony

25. 4. 2013

Sdílet

Mobilní aplikaci si z obchodu Google Play dosud stáhlo více než 100 milionů uživatelů. Těm nyní hrozí kritická zranitelnost, která může útočníkovi otevřít cestu do jejich smartphonu. Aplikaci Viber je možné nainstalovat do mnoha modelů chytrých telefonů takových značek jako Samsung, Sony, HTC, LG nebo Motorola.

Podle společnosti Bkav Internet Security se konkrétní techniky útoku pomocí aplikace Viber mezi jednotlivými modely liší, ale v každém případě lze proniknout do systému a získat vzdálený přístup k datům uživatele. Společnost Viber Media existenci kritické zranitelnosti potvrdila a oznámila, že pracuje na opravě, která by měla být k dispozici příští týden.

Podle informací odborníků na bezpečnost dat problém v aplikaci spočívá v systému zobrazování upozornění na nové zprávy, který je zabudován ve verzi aplikace pro Android a který je možné deaktivovat. Toto nastavení sice sníží pohodlí práce s programem, ale současně pomůže zvýšit bezpečnost, přinejmenším do doby, než bude vydána oprava. V aplikaci je nutné deaktivovat funkci automatického zobrazení nových zpráv, která přijímá data ze sítě.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?