Hlavní navigace

Lenovo udělá z libovolného povrchu interaktivní

29. 5. 2015

Sdílet

Velkou část konference věnovalo Lenovo výzkumným a technologickým projektům.

Jedním z nich je koncept chytrých hodinek, který je prvním krokem na cestě k více použitelným chytrým hodinkám. Jde o první chytré hodinky se dvěma monitory, přičemž druhý monitor odstraňuje omezení fyzických rozměrů hlavní obrazovky.

Využívá optického odrazu pro vytvoření virtuálního obrazu na druhé obrazovce a umožňuje uživateli vidět text 20krát větší než je skutečná velikost a tím využívat více informací. Uživatelé tak mohou například prohlížet mapy, fotky nebo dokonce sledovat videa. Společnost Lenovo na vývoji spolupracovala s klíčovými technickými partnery a zároveň navrhla svůj vlastní křemíkový čip pro zmenšení součástek a vytvoření ještě výkonnějších hodinek.

Kromě nositelných zařízení představila společnost Lenovo také svoje řešení pro větší využití chytrých telefonů a jejich větší podobnost s osobními počítači díky představení produktového konceptu.

Zatímco dnes jsou smartphony omezeny náročností obsahu, nový koncept mění toto zažité paradigma tím, že dává uživatelům k dispozici telefon se zabudovaným laserovým projektorem, infračerveným senzorem a výkonnými algoritmy. Tato vůbec první technologie na světě otevírá zcela nový rozměr interakce, se kterou je možné skrze telefon vytvořit na stole velkou virtuální dotykovou obrazovku a na ní pak dále pracovat se specifickými aplikacemi včetně kalkulačky, kreslení, psaní poznámek a dokonce provádět určité úpravy v programu Microsoft PowerPoint.

Při využití samotného projektoru je možné přeměnit stěnu pokoje na vlastní kino a sledovat videa, promítat prezentace, hrát hry pomocí gest rukou nebo uspořádat videohovor s různým obsahem na obou obrazovkách.

Jako poslední Lenovo prezentovalo koncept chytrých bot, jeden z produktů internetu věcí, který nově propojuje hardware, software a aplikace.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?