Hlavní navigace

LG se dvěma technologickými zázraky

11. 3. 2017

Sdílet

„Modelové řady pro rok 2017 jsou vybaveny nejmodernějšími technologiemi, které překonávají hranice zážitku ze sledování televize,“ říká Marek Sojak, Product Marketing Manager LG. „V letošním roce budeme pokračovat v expandování na trhy prémiových televizorů s dvojí strategií založenou na bezkonkurenčních OLED televizorech a průkopnických Super UHD televizorech s displejem Nano Cell,“ popisuje další kroky pro rok 2017.

LG Signature OLED TV podle výrobce eliminuje všechny rušivé prvky a zdůrazňuje krásu samotného obrazu. Například samostatná funkce automatického zapínání a vypínání jednotlivých pixelů slouží k dosažení kontrastu, živosti barev, dokonalé černé a skvělého vykreslování obrazu bez zhoršování jeho kvality.

Tenký profil 65 palcové W7, který je menší než 4 mm ve variantě zavěšení na stěnu, vytváří iluzi pohledu z okna. LG OLED televizory představené v roce 2017 poprvé nabídnou Dolby Atmos. Tato technologie mapuje polohu zdroje zvuku, reflektuje ji a vytváří tak mnohovrstevný zvuk napodobující reálné prostředí.

Třetí generace Super UHD televizorů je vybavena technologií Nano Cell, která využívá částice o velikosti jeden nanometr k přesné reprodukci barev. Kvality obrazu dosahuje tím, že absorbuje zbytečné světelné vlnění, což přináší čisté barvy. Tato funkce umožňuje novým LCD obrazovkám odfiltrovat určité barvy s velkou přesností a vykreslit každou barvu přesně tak, jak bylo původně zamýšleno. Například červená barva se často v běžných televizích může míchat s barvami o podobných vlnových délkách, jako je žlutá nebo oranžová, čímž pro oko působí nevýrazně a nažloutle. LG Nano Cell technologie dramaticky snižuje blednutí barev, nestabilitu obrazu a nežádoucí rozklad barev.

Všechny televizory LG OLED a Super UHD pro rok 2017 jsou vybaveny funkcí Active HDR k detailnímu vykreslování stínů i při světlých scénách. Zpracovává totiž obsah scénu po scéně a v případě potřeby vloží do obrazu dynamická data pro kvalitní zobrazení. 

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?