Hlavní navigace

Mapy.cz nově nabízí i šikmé snímky

16. 12. 2011

Sdílet

Šikmé snímky (ukázka viz foto pod článkem) mají údajně podle zástupců Seznamu.cz usnadnit hledání správné cesty a orientaci v neznámém prostředí. Podle nás naopak spíše tyto snímky mohou sloužit k lepšímu prohlédnutí si místa předem. Jedná se tak o další pokus zatraktivnit Mapy.cz před konkurencí.

U všech velkých měst (další budou postupně přibývat), se uživatelé postupným přibližováním letecké mapy dostanou až na šikmé snímky. Tím to ovšem možnost putování a zkoušení hledání nové perspektivy nekončí. Vybraný objekt si lze pomocí navigačních šipek prohlédnout ze všech 4 stran. Pro rychlejší přístup k šikmým snímkům pomůže ikona modrého ptáka, kterou najdete pod nástrojem pro přibližování v mapě. Díky této ikoně se u všech 140 měst rychleji dostanete k detailnímu zobrazení vybraného místa.

Symbol modrého ptáka je možné také najít u zobrazení detailu adresy, ulice či firmy. Například v případě konkrétní adresy, nebo u sídla firmy se jedním kliknutím na ikonu přenesete k šikmému zobrazení. Šikmý snímek se v těchto případech rovnou natočí tak, aby bylo vidět průčelí budovy, respektive příslušný vchod. Vy tak okamžitě budete vědět, jak vypadá vaše destinace z ulice.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?