Hlavní navigace

Mobilní placení pomocí HCE poprvé zavádí česká banka

31. 8. 2015

Sdílet

Během několika měsíců spustí na domácím trhu Komerční banka ve spolupráci s asociací Visa Europe zcela nový druh mobilních bezkontaktních plateb. Ty využívají technologie HCE umožňující platby prostřednictvím emulované platební karty, která je bezpečně uložena v prostředí banky a mobilní zařízení k ní pouze vzdáleně přistupuje.

Držitel platební karty si podle KB stáhne z Google Play aplikaci Mobilní banka, přes kterou si jednoduše zažádá o bezkontaktní platební kartu do mobilu. Po obdržení platební karty do mobilu následuje aktivační proces, který je intuitivní a kdokoliv ho zvládne během pár minut.

Velkou výhodou prý je, že zájemce o mobilní placení nemusí žádat o novou NFC SIM kartu od mobilního operátora, nebo dokupovat jakákoliv přídavná zařízení k mobilnímu telefonu.

Platba mobilem je založená na stejné technologii jako platba bezkontaktní kartou, a proto je možné platit na všech existujících bezkontaktních terminálech.

Tato platební funkce je založená na nové službě společnosti Visa, která umožňuje technologickým partnerům rozšiřovat dostupnost plateb v nových chytrých zařízeních, jako jsou mobily, tablety nebo hodinky.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?