Hlavní navigace

Mobilní tisk bez instalace jakýchkoliv ovladačů slibuje Konica Minolta

26. 11. 2014

Sdílet

Současným zákazníkům bude tato služba aktivována v rámci softwarového upgradu tiskových zařízení. Nová technologie je kompatibilní s produkty značky Apple a operačními systémy iOS a OS X.

 „AirPrint umožňuje rychlý tisk přímo z výchozích aplikací operačních systémů iOS a OS X nebo z aplikací třetích stran, do kterých vývojáři tuto funkci implementovali. Tato technologie navíc funguje bez nutnosti instalace jakéhokoli dalšího softwaru,“ řekl Jiří Hráček, produktový manažer Konica Minolta Business Solutions Czech, a dodal: „Podobné zjednodušení mobilního tisku nyní připravujeme také pro uživatele telefonů a tabletů s operačním systémem Android.“

AirPrint nabízí možnost pohodlného tisku textů, fotografií, map či jiných dokumentů. Tiskové úlohy lze zadávat přímo z aplikací Apple, jako je Mail, Safari, Obrázky, Mapy, včetně kancelářského balíku iWork, který zahrnuje aplikace Pages, Numbers nebo Keynote.

Propojení s touto technologií nabízí také řada aplikací z App Storu. „AirPrint je dnes kompatibilní se dvěma desítkami našich strojů a do konce roku vybavíme touto aplikací celé portfolio kancelářských zařízení. Věříme, že zařazení této technologie do standardní výbavy strojů Konica Minolta je správným krokem k dalšímu zefektivnění a usnadnění práce našich zákazníků,“ doplnil J. Hráček.

Pro tisk z mobilních zařízení už Konica Minolta nabízí aplikaci PageScope Mobile. Ta umožňuje řídit a zadávat tiskové úlohy z mobilních přístrojů se systémy iOS a Android. Aplikace však vyžaduje dodatečnou instalaci a její funkce jsou omezené možnostmi operačních systémů.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?