Hlavní navigace

Na trh přichází Oracle SOA Suite 12c

9. 7. 2014

Sdílet

Společnost Oracle v reakci na tuto situaci představila sadu Oracle SOA Suite 12c, což je nejnovější verze řešení pro integraci aplikací a architekturu orientovanou na služby (SOA).

Cílem řešení je zjednodušit integraci mezi systémy provozovanými na vlastní infrastruktuře (on-premise) i v cloudu, stejně jako mezi mobilními aplikacemi a zařízeními, které jsou součástí Internetu věcí (Internet of Things, IoT). Sada Oracle SOA Suite 12c poskytuje pro integraci různorodých prostředí jednotnou platformu.

Podle dodavatele řešení Oracle SOA Suite 12c spolu s adaptéry Oracle Cloud Adapters organizacím pomáhá s integrací aplikací SaaS (software jako služba), např. Oracle Sales Cloud, Oracle Marketing Cloud, Oracle Service Cloud, Salesforce.com a dalších. Framework pro příslušné adaptéry používá metodologii, jakou zákazníci již znají z nástrojů pro integraci na úrovni on-premise aplikací.

V rámci sady Oracle SOA Suite 12c jsou k dispozici nové funkce zvyšující produktivitu vývojářů (včetně možnosti instalace kliknutím myši – single-click installer), nové nástroje pro ladění a testování, stejně jako řada šablon, které umožní sdílet osvědčené postupy (best practices).

Nová verze sady má rovněž umožňovat rychlou a technicky pokročilou integraci s mobilními aplikacemi, a to díky nativní podpoře rozhraní (API) REST a JSON a s tím souvisejících standardů.

Součástí řešení je komponenta Oracle Managed File Transfer, která organizacím pomáhá překonat složitosti spojené s přenosem souborů. Umožňuje zákazníkům bezpečně načítat data do sady aplikací Oracle Cloud stejně jako do cloudů třetích stran nebo aplikací partnerů. Oracle Managed File Transfer tak dokáže výrazně zvýšit funkcionalitu B2B řešení.
Součástí sady Oracle SOA Suite je rovněž komponenta Oracle Event Processing, která při provozu na integrovaných systémech společnosti Oracle dokáže zpracovat až miliony zpráv za sekundu; je určena pro aplikace, které v reálném čase potřebují provádět filtrování dat, zpracování geografických informací (geolokace) nebo rozpoznávání vzorů, dále se dle společnosti Oracle hodí pro zpracování velkých proudů dat generovaných senzory nebo dalšími chytrými zařízeními (Internet věcí).

Sada Oracle SOA Suite 12c rovněž poskytuje funkce pro nasazování soukromých (privátních) cloudů. Nástroj Oracle Enterprise Manager 12c umožňuje řídit tato prostředí pomocí jediného tlačítka a nabízí klonování dat, což umožňuje rychlé nasazování a testování podnikových aplikací.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?