Hlavní navigace

Navštivte zdarma unikátní výstavy historie a budoucnosti IT

14. 7. 2011

Sdílet

Výstavy připravila Pražská energetika ve spolupráci se společnostmi Intel a Applycon a jsou instalovány konkrétně v Jungmannově ulici 28 v Praze.

Všichni příznivci technického pokroku mohou navštívit výstavu zachycující vývoj výpočetní techniky od jejího počátku v 70. letech až po současnost s důrazem na stálé snižování její energetické náročnosti. Návštěvníci se mohou seznámit s vývojovou řadou notebooků IBM od prvních typů až po současné modely pod značkou Lenovo, prvním mikroprocesorem na světě od firmy Intel nebo i s raritami jako stolní počítač MEDA 41TC pracující s analogovým procesorem nebo stolní počítač JZD Slušovice TNS.

Druhá výstava se věnuje využití high-tech elektroniky v textilním průmyslu. Výstava obsahuje modely oblečení a doplňků od společnosti Applycon, které využívají technologie LED světelných zdrojů a světlovodných vláken. Návštěvníci mají možnost nahlédnout i na části systému, které jsou jinak skryty uvnitř tkaniny. Tyto technologie mají využití ve sportovních, ale především v pracovních oděvech, kde se stávají užitečnými pomocníky ve specializovaných provozech.

Spolu se stálými expozicemi, prezentacemi a výpočtovými aplikacemi zaměřenými na úspory energie, testovacími jízdami elektrokol a bezplatným zapůjčováním měřicích sad se tato výstava řadí k mnohým zajímavostem, které může svým návštěvníkům Centrum energetického poradenství PRE během léta nabídnout.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?