Hlavní navigace

Nové modely televizí Philips

1. 3. 2016

Sdílet

High Dynamic Range, neboli vysoký dynamický rozsah, zkráceně HDR, je technologie, která je již delší dobu známá v oblasti digitálního fotografování. HDR umožňuje dosáhnout širokého jasového rozsahu, zjednodušeně řečeno zobrazit vysokou míru detailů jak u velmi tmavých, tak i u velmi světlých oblastí na jednom snímku. Této technologii předpovídají velkou budoucnost i filmová studia a některá z nich již začínají zachycovat snímky speciální HDR kamerou.

Společnost TP Vision zpřístupňuje výhody tohoto nového formátu široké skupině diváků tím, že všechny nové modely série 6000 a vyšší budou podporovat technologii HDR a také její plnou kompatibilitu u přehrávání obsahu z HDMI 2.0a, USB nebo pomocí streamovacích služeb.

Někteří poskytovatelé obsahu na vyžádání, jako např. Netflix, již nabízejí seriály a filmy v HDR rozlišení, ale protože obsahu zatím není mnoho, nabízejí nové modely Philips technologii HDR Upscaling, která umožňuje převést jakýkoliv zdroj na HDR zobrazení.

Všechny modely od série 6500 výše budou mít nativní 100Hz UHD displeje pro vykreslení ostrého, ale zároveň plynulého pohyblivého obrazu již od modelů střední třídy.

Philips také nasazuje výkonnější procesory a větší interní paměti do OS Android TV nabízí. Nedávno uzavřená partnerství například se společnostmi Gamefly, Chillingo nebo Gameloft výrazně rozšíří nabídku obsahu na vyžádání, aplikací a her.

TP Vision dále představil novou verzi aplikace Philips TV Remote, která umožňuje ovládat televizi pomocí mobilu nebo tabletu, a to dokonce bez nutnosti neustále chytré zařízení odemykat. Tato aplikace dále umožňuje vyhledávat v programu, přidávat připomenutí na oblíbený pořad nebo přenést obraz z televize na tablet.

Největší konkurenční výhoda televizí Philips – technologie  Ambilight – bude v širších modelových řadách. Třístranný Ambilight, který byl dosud k dostání pouze od řady 7000, bude nyní součástí série 6561. Nové modely 6401 a 6501 budou mít dvoustranný Ambilight.

Na český trh s novými modely zavítá také loni představený model 8901 AmbiLux vybavený 9 mikroprojektory, které na zeď za televizorem promítají obraz ve vyšším rozlišení a kontrastu. 

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?