Hlavní navigace

Nový Red Hat Enterprise Linux 7 sjednocuje různá prostředí do cloudu

13. 6. 2014

Sdílet

Všeobecnou dostupnost nejnovější verze své vlajkové platformy Red Hat Enterprise Linux 7 (RHEL 7) oznámil Red Hat. Novinka je podle jeho slov základem pro otevřený hybridní cloud a podnikové procesy v konvergované infrastruktuře.

Je tak prý vhodnou platformou pro podnikovou informační architekturu ve všech jejich podobách – od aplikačních kontejnerů přes virtualizaci až po cloudové služby.

Fiirmy mají například k dispozici podporu rychlé distribuce aplikací prostřednictvím bezpečných, lehkých kontejnerů i škálovatelnou infrastrukturu, která díky novým a vylepšeným souborovým systémům dokáže plnit požadavky z oblasti big dat.

Mezi klíčové vlastnosti platformy Red Hat Enterprise Linux 7 patří podle výrobce:

  • Vylepšení vývoje aplikací, distribuce, přenositelnosti a izolovanosti, a to prostřednictvím linuxových kontejnerů včetně podpory projektu Docker, jsou k dispozici ve fyzických, virtuálních i cloudových prostředích a firmy je mohou využívat jak pro vývoj a testování, tak i pro reálný provoz.
  • Zásadní zdokonalení souborových systémů včetně využití XFS jako implicitního souborového systému škálovatelného až do celkové kapacity 500 TB.
  • Přímá podpora pro Microsoft Active Directory uživatele, díky které mohou bezpečně přistupovat k doménám s Microsoft Windows i Red Hat Enterprise Linux. Tato vlastnost usnadňuje využití platformy Red Hat Enterprise Linux v heterogenních datových centrech.
  • Rozšíření platformy Red Hat Enterprise Linux o výkonná a bezpečná aplikační prostředí, vývojové a distribuční nástroje a nástroje pro řešení problémů. Tato rozšíření navíc podporují technologii kontejnerů.
  • Vestavěné výkonnostní profily, podpora ladění a nástroje, které umožňují dosažení maximálního výkonu a snadnou škálovatelnost.
  • Jednotná správa nástrojů a standardizovaný framework pro správu včetně podpory OpenLMI umožňující efektivnější administraci a konfiguraci systému.
  • Vylepšená izolace aplikací a zabezpečení uplatňované prostřednictvím kontejnerů umožňuje ochranu jak proti neúmyslnému narušení, tak i proti cíleným škodlivým útokům.

 

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?