Hlavní navigace

Nový Solaris slibuje extrémně vysokou dostupnost podnikových aplikací

30. 10. 2012

Sdílet

Varianta 11.1 přináší více než 300 vylepšení týkajících se výkonu i funkčnosti. Uživatellé mohou s jeho pomocí vytvářet vysoce škálovatelné cloudy vhodné pro podnikové nasazení, ať už mají podobu IaaS (infrastruktura jako služba), PaaS (platforma jako služba) nebo SaaS (software jako služba). Hardwarovým základem těchto cloudů mohou být předpřipravené servery Oraclu založené na procesorech Sparc nebo x86.

Součástí nové verze jsou funkce podporující infrastrukturu cloudu. Vestavěna je efektivní podpora virtualizace na úrovni operačního systému, sítí i úložných prostředí. Vylepšen byl i výkon systému, pokud je nasazen ve virtualizovaném prostředí na serveru VM Server for Sparc nebo VM Server for x86.

Prý poprvé v produktech tohoto typu je podporován nový standardní souborový systém FedFS (Federated File System), který poskytuje jednotný jmenný prostor na úrovni cloudu. Rozšířena byla rovněž podpora pro softwarově definované sítě, přičemž automatické sdílení úložišť umožňuje snadný přesun zón mezi systémy.

Produkt nabízí velmi vysokou dostupnost podnikových aplikací včetně těch kritických, navíc ve vysoce zabezpečeném prostředí. Jedná se tak o cenově efektivní řešení pro agilní cloud. Obnova po havárii (disaster recovery) může probíhat i mezi geograficky oddělenými datovými centry, což zajišťuje replikace pomocí zařízení Sun ZFS Storage Appliance.

Implementovaný správní nástroj Enterprise Manager Ops Center zase umožňuje komplexní řízení hardwaru, operačních systémů i virtualizovaných prostředí na úrovni celé společnosti.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?